Νέλι Μπλάι: Αφιερωμένο στην πρωτοπόρο δημοσιογράφο το doodle της Google

Νέλι Μπλάι: Αφιερωμένο στην πρωτοπόρο δημοσιογράφο το doodle της Google

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρωτοπόρο δημοσιογράφο Νέλι Μπλάι, η οποία ήταν η πρώτη πολεμική ανταποκρίτρια της Αμερικής κατά τη διαρκεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. 

Η Μπλάι, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ελίζαμπεθ Τζέιν Κόχραν, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1864 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και έγινε διάσημη για το επίτευγμά της να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε 72 ημέρες, ακολουθώντας τα βήματα του φανταστικού χαρακτήρα Φιλέα Φογκ από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν. Υπέγραφε τα κείμενά της με το ψευδώνυμο "Νέλι Μπλάι", που ήταν η ηρωίδα ενός δημοφιλούς τραγουδιού του Στίβεν Φόστερ και έφυγε από τη ζωή το 1922, σε ηλικία 57 ετών.

Με το περιπετειώδες πνεύμα της, η Μπλάι κήρυττε την πεποίθησή της ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι επιθυμούν και να γίνουν ότιδήποτε θέλουν. Με αφορμή την 151η επέτειο από τη γέννησή της, η ομάδα του Google δημιούργησε ένα doodle, το οποίο, όπως υποστηρίζει, στόχο είχε να είναι ξεχωριστό.

Η καλλιτέχνης Κέιτι Γου επιμελήθηκε το βίντεο που ενσωματώθηκε στην αρχική σελίδα του Google ενώ τη μουσική συνέθεσε η Κάρεν Ο', σύμφωνα με το Google.

«Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που εξιστορούμε την ιστορία της Μπλάι στο σημερινό doodle και ελπίζουμε ότι η Νέλι θα αποτελέσει έμπνευση για τις γυναίκες και τα κορίτσια σε κάθε γωνιά της Γης ώστε να ακολουθήσουν τα βήματά της και να δείξουν στον κόσμο τι μπορούν να επιτύχουν», αναφέρουν οι δημιουργοί του doodle.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή