Αυστριακό περιοδικό από αίμα οροθετικών

Αυστριακό περιοδικό από αίμα οροθετικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστριακό ανδρικό περιοδικό τύπωσε την τελευταία έκδοσή του χρησιμοποιώντας αίμα οροθετικών με σκοπό να  καταγγείλει τον «στιγματισμό» των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

«Θέλαμε να πάρουμε θέση κατά του στιγματισμού και των παράλογων φόβων γύρω από την ασθένεια αλλά και τους πάσχοντες από αυτήν», εξήγησε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Τζούλιαν Βίελ, ο ιδρυτής και διευθυντής του τριμηνιαίου περιοδικού Vangardist και πρόσθεσε:

«Κρατώντας στα χέρια σας αυτό το περιοδικό είναι σαν να αγγίζετε έναν οροθετικό. Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί, δεν θα πάθετε κανένα κακό ούτε κρατώντας το περιοδικό ούτε κρατώντας έναν οροθετικό».

Το Vangardist είναι ένα διαδικτυακό, δίγλωσσο(γερμανικά-αγγλικά) περιοδικό, ωστόσο το τελευταίο του τεύχος είναι κατ’ εξαίρεση σε έντυπη έκδοση, τυπωμένο από το αίμα που δώρισαν τρεις άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ώστε να προστεθεί στο τυπογραφικό μελάνι.

Το συλλεκτικό τεύχος κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα έχοντας στο εξώφυλλο τον τίτλο «Οι ήρωες του HIV».

Τα 3.000 αντίτυπα που εκτυπώθηκαν μ' αυτόν τον τρόπο διατίθενται κατόπιν παραγγελίας, έναντι 50 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση. Υπάρχουν όμως και άλλα 15.000 τεύχη στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί «κανονικό» μελάνι και στοιχίζουν μόνο 10 ευρώ το καθένα.

«Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι στην καθημερινή συναναστροφή ο ιός HIV δεν αποτελεί απειλεί για κανέναν», σημειώνει ένας από τους δωρητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή