Παπαμιμίκος: «Συνωμοσία των μετρίων όσοι θέλουν να γυρίσει το Πανεπιστήμιο στη δεκαετία του ’80»

Παπαμιμίκος: «Συνωμοσία των μετρίων όσοι θέλουν να γυρίσει το Πανεπιστήμιο στη δεκαετία του ’80»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνωμοσία των μετρίων πίσω από τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Παιδείας βλέπει με άρθρο του ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα να λειτουργεί συντεχνιακά, μέτρια, ιδεοληπτικά.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στρέφεται ενάντια στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης να καταργήσει τα Συμβούλια Διοίκησης των ελληνικών Α.Ε.Ι., να επαναφέρει τη φοιτητική συμμετοχή στις πρυτανικές εκλογές και παράλληλα να καταργήσει την αξιολόγηση των ιδρυμάτων, που, όπως εκτιμά, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο πήχης της ποιότητας των ιδρυμάτων και να συνεχιστεί η φυγή των καλών μυαλών στο εξωτερικό. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της διασύνδεσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας, διαφωνεί πλήρως με την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα αγγλόφωνα τμήματα και να επαναφέρει το άσυλο, ενώ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαχείριση των οικονομικών των ιδρυμάτων από εξειδικευμένους managers. Στον επίλογο του άρθρου του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος καλεί τους πολίτες να μη συμβιβαστούν στην κουλτούρα της μετριότητας που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ότι θετικό έχει ξεκινήσει να χτίζεται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή