Δραγασάκης: «Ρεαλιστικός και ορατός ο στόχος για συμφωνία»

Δραγασάκης: «Ρεαλιστικός και ορατός ο στόχος για συμφωνία»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκη, και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Μ. Ντράγκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης και η κατάσταση των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες».

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η ΕΚΤ θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε μείωση της αξίας των εγγυήσεων που δέχεται από τις ελληνικές τράπεζες για να παράσχει ρευστότητα. Επίσης, η κυβέρνηση έχει αιτηθεί και την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων που μπορούν να αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα του κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή