Οικονομική ενίσχυση από ΕΟΕ σε αθλητικές ομοσπονδίες

Οικονομική ενίσχυση από ΕΟΕ σε αθλητικές ομοσπονδίες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την διεκδίκηση και νέας επιχορήγησης, πέραν των αρχικών 46.952.000 ευρώ, υποσχέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο κ. Συναδινός ανέφερε ότι ήδη προχωρά η εκταμίευση του 40% του ποσού που έχει προϋπολογιστεί για κάθε αθλητική ομοσπονδία, αλλά και των 300.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για επισκευές στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, ώστε να επαναλειτουργήσει. Η ηγεσία του Υφυπουργείου, επίσης, αναμένεται να λάβει πρωτοβουλίες και για να ενισχυθεί το έργο του, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκταμίευση των 300.000 ευρώ για το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο και ζήτησε από τους εκπροσώπους της Πολιτείας να συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στα Ολυμπιακά αθλήματα. Επίσης, επισήμανε ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι αυτές που ζήτησαν πρώτες την ενεργοποίηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο στα οικονομικά τους, προκειμένου να μην δημιουργούνται «σκιές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή