ΗΠΑ: Εμπιστευόμαστε τις προσπάθειες Ελλάδας και πιστωτών

ΗΠΑ: Εμπιστευόμαστε τις προσπάθειες Ελλάδας και πιστωτών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυμένη από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση των διαφορών της Ελλάδας με τους πιστωτές της είναι η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς μάλιστα όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι μία ενωμένη Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας οικονομίας. Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα έχει εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει εγκαίρως συμφωνία, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ αρνήθηκε να εικάσει, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνησή του «παρακολουθεί το θέμα από κοντά». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε ενθαρρυμένοι από τις προσπάθειες που κάνουν όλες οι πλευρές με καλή πίστη, ώστε να προσπαθήσουν να βρεθεί λύση με έναν τρόπο που να ελαχιστοποιεί το δράμα και την αβεβαιότητα».

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ ανησυχούν καθώς τα χρήματα της Ελλάδας στερεύουν και αν εμπλέκονται στην προσπάθεια εξεύρεσης μίας συμφωνίας, ο κ. Ερνεστ απάντησε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα «εδώ και χρόνια εμπλέκεται στην προσπάθεια να διευκολυνθούν οι προσπάθειες των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών στην Ελλάδα να γεφυρώσουν τις διαφορές τους».

Οπως πρόσθεσε, ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου και άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου εξακολουθούν να παρακολουθούν το θέμα από κοντά: «Ο κ. Λου είναι σε τακτική επικοινωνία με τους ομολόγους του στην Ευρώπη και τους ηγέτες κάποιων από αυτές τις χώρες καθώς εργάζονται πάνω σε αυτές τις διαφορές. Είμαστε ικανοποιημένοι που όλοι δηλώνουν ότι πιστεύουν, όπως πιστεύουν οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος, ότι είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας οικονομίας η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση να παραμείνει ενωμένη. Συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις καλή την πίστη προσπάθειες όλων των πλευρών, είτε είναι η ΕΚΤ είτε οι επιμέρους ευρωπαϊκές χώρες είτε η Ελλάδα, να τις επιλύσουν με έναν τρόπο που δεν προσθέτει επιπλέον και αχρείαστο δράμα στη διεθνή οικονομία».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή