Χωρίς τρένα λόγω απεργίας η Γερμανία

Χωρίς τρένα λόγω απεργίας η Γερμανία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χειρόφρενο» από χθες τα χαράματα σε φορτωτικές και επιβατικά τρένα στη Γερμανία, καθώς το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL ξεκίνησε απεργία διάρκειας μιας εβδομάδας, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του. Τα τρένα, με τα οποία μετακινούνται καθημερινά 5,5 εκατ. άτομα και μεταφέρονται περίπου 620.000 τόνοι εμπορευμάτων, προβλέπεται να μείνουν ακινητοποιημένα έως και το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την όγδοη κατά σειρά απεργία του GDL στους 10 μήνες που διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις μισθών 5% και μείωση της εβδομάδας εργασίας στις 37 ώρες από τις 39 ώρες, στις οποίες ανέρχεται σήμερα. Η απεργία εκτιμάται πως μπορεί να κοστίσει στη γερμανική οικονομία έως και 500 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειάς της και της κλίμακας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα επηρεάσει. Ερχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινητοποιήσεων των τελευταίων μηνών, από τους πιλότους της Lufthansa και το συνδικάτο μετάλλου IGMetal μέχρι τους εργαζομένους στη MercedesBenz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή