Ετοιμο δηλώνει το υπουργείο για τις Πανελλαδικές

Ετοιμο δηλώνει το υπουργείο για τις Πανελλαδικές

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρυθμό του αρχίζει να ανεβάζει ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς απομένουν 12 ημέρες για το εναρκτήριο λάκτισμα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Xθες στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, σύσκεψη εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους υποψηφίους ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες θα συνδράμουν στην άρτια και αδιάβλητη διεξαγωγή των εξετάσεων» ανέφερε το υπουργείο Παιδείας. Στις φετινές εξετάσεις υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος περί τους 105.000 υποψηφίους, διεκδικώντας μία από τις 68.345 σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Την ίδια στιγμή, τα νομοθετήματα που αλλάζουν άρδην το τοπίο και στις τρεις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης παρουσίασε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς. «Η πανεπιστημιακή ιδιότητα δεν μας εγκαταλείπει, είμαστε συνάδελφοι», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος -καθηγητής στη Νομική Αθηνών-, υποδεχόμενος τον κ. Μπαλτά – καθηγητή στο ΕΜΠ. «Ηρθα να ακούσω τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας, η οποία είναι καίριας σημασίας πέρα από το περιεχόμενο» απάντησε ο υπουργός. Ειδικότερα, ο κ. Μπαλτάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και αφορά την υποχρεωτική εκπαίδευση αλλά και για εκείνο που έπεται, για τη λειτουργία των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άλλωστε, γνωρίζει τα θέματα των ΑΕΙ και τις δυσλειτουργίες που έχουν ανακύψει στα ιδρύματα λόγω των στρεβλώσεων του θεσμικού πλαισίου του 1982. Μάλιστα, οι επικριτές του κ. Μπαλτά, με βάση τα όσα σχεδιάζει για τα ΑΕΙ, τον κατηγορούν για οπισθοδρόμηση καθώς επαναφέρει διατάξεις που υιοθετήθηκαν το 1982.

Οξύτατες επικρίσεις δέχονται και οι διατάξεις του ν/σ που τώρα συζητείται με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή. Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζήτησε την απόσυρση όλων των διατάξεων που δεν είναι όντως κατεπείγουσες (π.χ. επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) και την έναρξη διαλόγου. «Το ν/σ ισοπεδώνει, επί της ουσίας, τα επιστημονικά προσόντα των υποψηφίων» ανέφερε η ΔΟΕ. Από την πλευρά του, το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι διατάξεις για την επιλογή στελεχών αναφέρονται μόνο στη δημόσια εκπαίδευση, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων ότι η επιλογή διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία θα γίνεται όπως στα δημόσια, όπως ζητεί η ΟΙΕΛΕ, ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή