Περισσότερες από 44.000 αιτήσεις για επίδομα σίτισης

Περισσότερες από 44.000 αιτήσεις για επίδομα σίτισης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 120.726 έφτασαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, με μία στις τρεις αιτήσεις να αφορά επιδότηση σίτισης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τις συνολικά 120.762 αιτήσεις, οι 44.391 αφορούν την επιδότηση σίτισης, οι 1.822 επίδομα ενοικίου, ενώ 1.078 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για τη δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Πολύ υψηλός θεωρείται ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης, καθώς ανήλθαν στις 35.265, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο εφαρμογής της διαδικασίας. Ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (11.509) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (670). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (25.991). Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, οι περισσότερες (67.088) πραγματοποιήθηκαν μέσω ΚΕΠ, ενώ υπήρξαν και 53.638 αιτήσεις, που εστάλησαν ιδιωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου. Θα ακολουθήσει επεξεργασία των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και εκτιμάται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, θα δημοσιοποιηθούν οι σχετικοί πίνακες με τους δικαιούχους κάθε παροχής.

Να σημειωθεί ότι, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, επισπεύδεται και η ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου ορίζει το σύστημα διαχείρισης, αξιολόγησης, παρακολούθησης και ελέγχου των ενεργειών που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο, με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ (45 εκατ. για το 2014, τα οποία έμειναν αδιάθετα, 45 εκατ. για το 2015 και 45 εκατ. για το 2016). Με αυτά θα υποστηρίξει κοινωνικές συμπράξεις μέσω των οποίων θα διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή