Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος του χρόνου αναμένεται το νέο μυθιστόρημα του νομπελίστα Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ (φωτ.) με τίτλο «Μια παραξενιά του νου μου», που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, σε μετάφραση της Στέλλας Βρετού. Μέχρι τότε, οι φανατικοί αναγνώστες του θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους αγοράζοντας και τα δέκα παλαιότερα βιβλία του συγγραφέα. Κάθε μήνα, δύο τίτλοι θα διατίθενται σε προνομιακές τιμές, αρχίζοντας από τον Μάιο με τα «Καινούργια ζωή» και «Το μαύρο βιβλίο».

(…) Μόλις δύο βδομάδες προτού το δικαστήριο της Κρακοβίας εξετάσει το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ, ο Ρόμαν Πολάνσκι πρόσθεσε ακόμη ένα βραβείο στη συλλογή του. Την περασμένη Παρασκευή, ο 81χρονος σκηνοθέτης παρέλαβε το βραβείο «Ενάντια στο ρεύμα» του φεστιβάλ Off Camera, η οποία θεωρείται η σημαντικότερη κινηματογραφική διάκριση της Πολωνίας. Στις 22 Μαΐου, θα επιστρέψει στο δικαστήριο για άλλη μία ακρόαση, καθώς παραμένει καταζητούμενος από την αμερικανική αστυνομία για την πολυσυζητημένη υπόθεση βιασμού της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ το 1977.

(…) Την Αθήνα θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου, η αναγνωρισμένη ποιήτρια, συγγραφέας και μεταφράστρια Ριόκο Σεκιγκούτσι για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου της «Δεν είναι από σύμπτωση. Ιαπωνικό χρονικό» στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Την ημέρα της τραγωδίας στη Φουκουσίμα, η Ριόκο Σεκιγκούτσι βρισκόταν στο Παρίσι, όπου ζει μόνιμα από το 1997. Αμέσως πήρε το αεροπλάνο για το Τόκιο και, από τις 10 Μαρτίου ώς τις 30 Απριλίου 2011, κατέγραψε τις σκέψεις και τα βιώματά της, προσπαθώντας να κατανοήσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή.

(…) Μια απρόσμενη έκπληξη επιφυλάσσει στους θεατές η νέα ταινία των Monthy Python «Absolutely Anything», το τρέιλερ της οποίας μόλις κυκλοφόρησε: Ο συμπαθητικός, πανέξυπνος σκύλος Ντένις, που πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Σίμον Πεγκ, μιλά με τη φωνή του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Ο ρόλος του Ντένις ήταν ο τελευταίος που ερμήνευσε ο πρόωρα χαμένος ηθοποιός πριν από την αυτοκτονία του, αποδεχόμενος την πρόσκληση του σκηνοθέτη Τέρι Τζόουνς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή