Ορκίσθηκε νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ορκίσθηκε νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υφυπουργός Δικαιοσύνης ορκίστηκε χθες ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του κ. Παπαγγελόπουλου για τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης ήταν προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξενεί το γεγονός ότι λίγες μόνον ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού, το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου δήλωνε άγνοια για το γεγονός.

Η ορκωμοσία του κ. Παπαγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο γ.γ. της Προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αρμοδιότητα του κ. Παπαγγελόπουλου θα είναι η ενίσχυση της Διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Παρασκευόπουλο και στον κ. Παπαγγελόπουλο να έχουν καλή συνεργασία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ υπήρξε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή διοικητής της ΕΥΠ. Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής του θητείας είχε χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων οι υποκλοπές, οι απαγωγές των Πακιστανών, τα εξοπλιστικά συστήματα, η διαμάχη του Κώστα Λαλιώτη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη Mayo, αλλά και η υπόθεση του διαβόητου Απόστολου Βαβύλη. Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν το πρόσωπο που, όντας διοικητής της ΕΥΠ, είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας εις βάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή