Σύντομα (07/05/15)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Πισιμίσης ανακηρύχθηκε Manager of the Year

Ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex Α.Ε. και Senior Vice President της Bic – Worldwide Industrial & R&D Director Ξυριστικών του ομίλου BIC, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2014, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το βραβείο απένειμαν ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Πισιμίσης ευχαρίστησε την ΕΕΔΕ και είπε μεταξύ άλλων: «Μελετώντας τα διαφορετικά μοντέλα διοίκησης, αλλά και τον ίδιο τον Ελληνα και την ιδιοσυγκρασία του, προσπαθούμε να κτίσουμε ένα μοντέλο διοίκησης ανθρωποκεντρικό, ελληνοκεντρικό, μη αρχηγικό, συν-δημιουργικό, πλήρως αποκεντρωμένο. Κτίζω μία εταιρεία όχι γύρω από μένα ούτε γύρω από την καριέρα μου, αλλά κτίζω μία εταιρεία γύρω από το μέλλον της, γύρω από τους ανθρώπους της».

Ο «Δρομέας» ξεκινά συνεργασία με τη «Μαρινόπουλος Α.Ε.»

Σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» προχωράει η γνωστή βιομηχανία επίπλων «Δρομέας». Συγκεκριμένα, από το τέλος Μαΐου μία μεγάλη συλλογή επίπλων θα είναι διαθέσιμη σε 14 καταστήματα Carrefour σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο και Ρόδο. Η συλλογή επίπλων περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως γραφεία, κρεβάτια, βιβλιοθήκες, καθίσματα και ερμάρια. Ο «Δρομέας», με έδρα τις Σέρρες, δραστηριοποιείται, από το 1979, στην παραγωγή και εμπορία επίπλων γραφείου, καθισμάτων, διαχωριστικών τοιχωμάτων και συστημάτων αρχειοθέτησης. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του «Δρομέα» στελεχώνουν έμπειροι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, γεγονός που αποτελεί το «κλειδί» για την παραγωγή καινοτόμων και εργονομικών προϊόντων. Το 2014 ο «Δρομέας» είχε κύκλο εργασιών 9,3 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 34,13% σε σύγκριση με το 2013 και καθαρές ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ.

Ξεκίνησε για τη θερινή περίοδο η λειτουργία της οργανωμένης πλαζ της Βουλιαγμένης. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, για πέμπτη συνεχή χρονιά οι τιμές των εισιτηρίων εισόδου στην πλαζ παραμένουν ίδιες. Αναλυτικά, το κανονικό εισιτήριο εισόδου είναι 4 ευρώ και το μειωμένο, που αφορά σε μαθητές 6 – 18 ετών, συνοδούς σχολικών εκδρομών, πολύτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, στρατιώτες και ανέργους είναι 3 ευρώ. Για τα παιδιά έως και 6 ετών, τα ΑΜΕΑ και τους αρχηγούς και οδηγούς των γκρουπ η είσοδος είναι ελεύθερη. Η χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας είναι δωρεάν για τους επισκέπτες. Η είσοδος των δημοτών Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης για τις καθημερινές είναι 1,50 ευρώ και για τις αργίες είναι 2 ευρώ.

Λίστα με Small Luxury Hotels σε νησιά

Τη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία – μέλη του σε νησιά ανά τον κόσμο δημοσιοποίησε το διεθνές δίκτυο Small Luxury Hotels of the World. Ετσι, τα καλύτερα ξενοδοχεία του πολυτελούς δικτύου σε νησιωτικούς προορισμούς είναι, μεταξύ άλλων, το Hotel and spa des Percheurs στην Κορσική και το The Bella Luce στη Βρετανία, το Harbour Village Beach Club στην Καραϊβική, το Heritage Le Telfair Golf and Spa Resort στον Μαυρίκιο, το Pacific Resort Aitutaki στα νησιά Κουκ, το The Sanchaya στην Ινδονησία και το Baros στις Μαλδίβες. Σημειώνεται ότι το διεθνές δίκτυο, έχοντας παρουσία και στην Ελλάδα, διαθέτει ανά τον κόσμο πάνω από 520 ξενοδοχεία – μέλη.

«Οινικές αναζητήσεις» στη Στερεά Ελλάδα

Με τίτλο «Οινικές αναζητήσεις στην καρδιά της Ελλάδας», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, σε συνεργασία με την Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας, εκδηλώσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οινοτουρισμός, σημαντικό συστατικό της περιφερειακής ανάπτυξης, συμβάλλει στην τοπική οικονομία, καθώς συνδυάζει τη γεωργική παραγωγή, τη βιομηχανική δραστηριότητα και την παροχή υπηρεσιών. Εξάλλου, την προσεχή Δεύτερα θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Χερσονήσου μία νέα συνάντηση Open Tourism μεταξύ στελεχών και εκπροσώπων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Με περισσότερες από 80.000 κλίνες κύριων τουριστικών καταλυμάτων, ο Δήμος Χερσονήσου διαθέτει περίπου το 30% των κλινών της Κρήτης και το 6,5% των κλινών στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή