Συνάντηση Λαφαζάνη για «Πτολεμαΐδα 5»

Συνάντηση Λαφαζάνη για «Πτολεμαΐδα 5»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα για έκπτωση του τιμήματος κατασκευής της νέας μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5» υπέβαλε στον πρέσβη της Ιαπωνίας στη χώρα μας, Μασούο Νισιμπαγιάσι, ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε χθες μαζί του, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και της προέδρου της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) Σοφίας Σταματάκη.

Ο κ. Λαφαζάνης διαβεβαίωσε τον Ιάπωνα πρέσβη για την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην κατασκευή του έργου, το οποίο έχει ανατεθεί σε κοινοπραξία που συμμετέχει και η Hitachi Power Europe και ζήτησε την υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης στο αίτημα για ουσιαστική μείωση του τιμήματος, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ.

Μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, θα αποτελούσε συμβολική και ουσιαστική χειρονομία προς τον ελληνικό λαό που θα συνέβαλε στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο έργο.

Ο Ιάπωνας πρέσβης δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει το αίτημα στην ιαπωνική κυβέρνηση και δήλωσε ότι πιστεύει πως τα οικονομικά ζητήματα θα συζητηθούν απευθείας με τη ΔΕΗ και τις ιαπωνικές εταιρείες που μετέχουν στο έργο. Ο κ. Λαφαζάνης από κοινού με την πρόεδρο της ΕΔΕΥ κ. Σταματάκη ενημέρωσαν τον Ιάπωνα πρέσβη για τον γύρο παραχωρήσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη, προκειμένου να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες ιαπωνικές εταιρείες για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στον διαγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή