Σύντομα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδοτούμενες διακοπές σε 35.000 παιδιά ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Δυνατότητα επιδοτούμενων διακοπών σε 35.000 παιδιά άνεργων και χαμηλόμισθων δίνει ο ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (www.oaed.gr) και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση, εφόσον ληφθούν υπόψη τα εξής στοιχεία: Οικογενειακό εισόδημα. Τα μόρια είναι 80 για όσους έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα έως 7.000 ευρώ και σταδιακά πέφτουν στα 10 μόρια για πραγματικό εισόδημα από 20.000 έως 22.000 ευρώ. Τέκνα. Από 15 μόρια για κάθε παιδί. Ανεργία. Ενα μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με μέγιστο όριο τους 36 μήνες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: Εργαζόμενοι που έχουν κατά το προηγούμενο έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ. Εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας. Ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο έτος τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών. Εγγεγραμμένοι άνεργοι με 4 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

Νέα βελτιωμένη πρόταση διακανονισμού της οφειλής της προς τη θυγατρική του ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Lafarge Beton, ύψους 632.000 ευρώ, υπέβαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες οι μέτοχοι πλειοψηφίας της Μηχανικής, δηλαδή η οικογένεια Εμφιετζόγλου, σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν τον έλεγχο της μητρικής εταιρείας του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Lafarge Beton, εταιρεία σκυροδέματος του ομίλου τσιμέντων ΑΓΕΤ Ηρακλής, προχώρησε στη λήψη μέτρων που οδήγησαν τη Μηχανική Α.Ε. σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

Ομάδες εργασίας για ιατρικό τουρισμό

Συνάντηση με τον επικεφαλής του τομέα Υγείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, δρα Ολεγκ Ρικοντάγνι, είχε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία ανέφερε ότι της μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων και μεταξύ άλλων την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας. Η κ. Κουντουρά επεσήμανε την υφιστάμενη συνεργασία του υπουργείου με το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, καθώς και με επαγγελματίες του κλάδου και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν άμεσα ομάδες εργασίας για την ανάπτυξη του θεματικού Τουρισμού Υγείας. Παράλληλα, παρουσίασε τις δυνατότητες που διανοίγονται για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας που διαθέτει επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης. Ο δρ Ρικοντάγνι τόνισε ότι επιθυμία της ρωσικής πλευράς είναι να καταστεί η Ελλάδα τόπος όπου οι Ρώσοι πολίτες θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.

Νέα επικεφαλής στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

Nέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. ορίσθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ολγα Μουτζαλιά. Πρόκειται για υπάλληλο του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, με σπουδές στο ΕΜΠ, η οποία έχει θητεύσει ακόμη στη θέση του αντιδημάρχου στον Δήμο Ζωγράφου. Επιπλέον έχει πολιτευθεί με το Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά. Θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη. Η κ. Μουτζαλιά διαδέχεται τον Ηλία Λιακόπουλο. Επίσης, νέος αντιπρόεδρος στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ορίσθηκε ο Γιώργος Μουτεβέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή