WSJ: Το ΔΝΤ εξετάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ελληνική χρεοκοπία

WSJ: Το ΔΝΤ εξετάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ελληνική χρεοκοπία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία του ΔΝΤ σε συνεργασία με ρυθμιστικές Αρχές στην νοτιοανατολική Ευρώπη αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΔΝΤ Γιοργκ Ντεκρεσίν, ο οποίος σημειώνει πως το Ταμείο είναι σε διάλογο με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Αλβανία και Σερβία, χώρες στις οποίες υπάρχει η παρουσία των ελληνικών τραπεζών.

Τονίζει μάλιστα ότι το ΔΝΤ δίνει συμβουλές και δέχεται απόψεις για το τι μέτρα θα λάβουν οι παραπάνω χώρες σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και τα σχέδια προστασίας που έχουν πάρει προκειμένου να μην μπουν σε περιπέτειες.

Ο Ντεκρεσίν εκφράζει την άποψή του ότι όποιος βρίσκεται στον χώρο της πολιτικής και δεν ανησυχεί, σκέφτεται ανόητα. Η WSJ σημειώνει ότι το ΔΝΤ ζήτησε από τις παραπάνω χώρες να διασφαλίσουν πως οι θυγατρικές των τραπεζών της Ελλάδας έχουν διαθέσιμα όσα assets χρειάζονται προκειμένου να προβούν σε ανταλλαγή για να χρηματοδοτηθούν εκτάκτως από τις κεντρικές τράπεζες τους εφόσον υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησή τους από τα κεντρικά των ελληνικών τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή