Ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον της Wind Hellas για Forthnet

Ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον της Wind Hellas για Forthnet

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον της Wind Hellas για την Forthnet παραμένει ζωηρό, ενώ παράλληλα έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον για τη Cyta Hellas. Τα παραπάνω ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η Wind Hellas, σε συνεργασία με τη Vodafone, συνεχίζει να επιδιώκει τον έλεγχο της Forthnet. Ωστόσο, παρά την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου (due dilligence) στη Forthnet, προσφορά δεν έχει υποβληθεί ακόμη. Οι δύο επιχειρήσεις αναμένουν να λήξει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της χώρας προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό έχει «παγώσει» και το ενδιαφέρον της Wind για τη Cyta Ηellas. Τα στελέχη της Wind ανέφεραν χθες ότι υπήρξαν επαφές για το μέλλον της θυγατρικής της Cyta στην Ελλάδα, αλλά οι συζητήσεις αυτές δεν προχώρησαν και δεν ακολούθησε η υποβολή κάποιας προσφοράς. Πάντως, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των εταιρικών σχέσεων της Wind Hellas, Γιώργος Τσαπρούνης, στρατηγική της εταιρείας παραμένει η ανάπτυξή της μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς, όπως σημείωσε, δεν χωράνε πλέον όλοι στην αγορά. «Είναι υποχρέωσή μας», είπε ο κ. Τσαπρούνης, «να κοιτάξουμε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιάζεται στην αγορά. Είμαστε υπέρ της συγκέντρωσης και η αγορά έχει μέλλον μόνον εφόσον κινηθεί προς τη συγκέντρωση».

Οι παραπάνω δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο πλαίσιο παρουσίασης μιας νέας σειράς πακέτων σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Internet, που η εταιρεία ονομάζει Wind triple play. Tα νέα πακέτα στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας ενός νοικοκυριού και προσφέρονται από 35 ευρώ έως 50 ευρώ μηνιαίως. Συγκεκριμένα προσφέρουν:

• Απεριόριστη ομιλία προς όλους από κινητό και σταθερό.

• Ευρυζωνική σύνδεση με DSL broadband για το σπίτι και mobile broadband είτε από το κινητό είτε από το tablet.

• Καρτοκινητό με δωρεάν προ-φορτωμένο χρόνο ομιλίας κάθε μήνα, κυρίως για τις ανάγκες των παιδιών.

Οσες οικογένειες επιθυμούν να συνδέσουν περισσότερα κινητά στο Wind triple play μπορούν να προσθέσουν επιπλέον γραμμές συμβολαίου κινητής σε ειδική τιμή, ενώ το νέο οικιακό πορτοφόλι «επιδότησης» του triple play προσφέρει δωρεάν, πέραν των συμβατικών smartphones, έξυπνες συσκευές όπως tablets, android DECT phones, Wi-Fi extenders, media players κ.ά. «Προτείνουμε μια νέα προσέγγιση που αφενός εξασφαλίζει σε μια οικογένεια τη μέγιστη δυνατή αξία για τα χρήματά της και αφετέρου την εισάγει στην εποχή της διασυνδεδεμένης οικίας (connected home), σε μια καθημερινότητα όπου αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας», σχολίασε ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Wind Hellas, Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτήριζαν τη νέα προσφορά της Wind Hellas αρκούντως ελκυστική και ικανή να προκαλέσει έναν νέο πόλεμο τιμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Αντίστοιχα δε πακέτα προσφέρονται σε υψηλότερες τιμές και ενδεχομένως να μην προσφέρεται το πλήρες σετ υπηρεσιών της Wind.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, τα στελέχη της Wind Hellas υποστήριξαν πως το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν τελικά πτωτικό, παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 είχαν παρατηρηθεί τάσεις σταθεροποίησης της αγοράς. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Wind Hellas, οι εξελίξεις στο μακροοικονομικό επίπεδο έχουν λειτουργήσει ανασχετικά στην πορεία ανάκαμψης της αγοράς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή