Michael Kors: Ο σχεδιαστής που έκανε την πολυτέλεια προσιτή

Michael Kors: Ο σχεδιαστής που έκανε την πολυτέλεια προσιτή

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυτέλεια συναντά την jet-set αισθητική, το στιλ και την κομψότητα σε όλες τις κολεξιόν του Michael Kors, του αμερικανού σχεδιαστή που έχει ταυτίσει το brand του με την καθημερινή πολυτέλεια και την ποιότητα. O 55χρονος Kors που ξεκίνησε το label του πριν 34 χρόνια με το διάσημο μοντέλο Iman να ανοίγει την πρώτη του επίδειξη το 1984, έχει καταφέρει να εξελίξει την εταιρεία του σε φαινόμενο της βιομηχανίας της μόδας κυρίως χάρη στην επιτυχία του label MICHAEL Michael Kors με τα αξεσουάρ και τις οικονομικές τσάντες που σημειώνουν μεγάλα ποσοστά πωλήσεων.

Michael Kors: Ο σχεδιαστής που έκανε την πολυτέλεια προσιτή-1

H Miranda Kerr, η Heidi Klum, η Karlie Kloss, η Amy Adams αλλά και η αγαπημένη του σταρ, η Kate Hudson, φορούν στις δημόσιες εμφανίσεις τους τις τσάντες –φαινόμενο, ενώ και οι fashion bloggers, τα It Girls της μόδας αλλά και καθημερινές γυναίκες πηγαίνουν ακόμα και στο σουπερμάρκετ κρατώντας μια Selma ή μια Riley τσάντα του διάσημου σχεδιαστή. Τσάντες ώμου σε ποικίλα χρώματα, μπλε σκούρο, ταμπά, μαύρο, αλλά και κόκκινο βουργουνδί ή φούξια, με το χαρακτηριστικό MK χρυσό logo, πωλούνται σε πολυκαταστήματα και επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως αποφέροντας αύξηση στο εισόδημα του σχεδιαστή έως και 50% τον χρόνο με το label του να αξίζει πλέον δισεκατομμύρια.

Michael Kors: Ο σχεδιαστής που έκανε την πολυτέλεια προσιτή-2

Ο Michael Kors κατάφερε να ‘εκδημοκρατικοποιήσει’ τη μόδα φέρνοντας την πολυτέλεια πιο κοντά στη μέση γυναίκα, δημιουργώντας ποιοτικές τσάντες που δεν απευθύνονται μόνο στην ελίτ. Το jet-set lifestyle, τα ταξίδια στο εξωτερικό, μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό ή μια έξοδος σε ένα πολυτελές εστιατόριο μπορεί να είναι ακόμα μια απρόσιτη καθημερινότητα για τις περισσότερες γυναίκες, όμως μια Michael Kors τσάντα δεν είναι. Ο σχεδιαστής που έκανε τάση τα ‘γυμνά πόδια’ χωρίς καλσόν ακόμα και τον χειμώνα σαν αναφορά κομψότητας αλλά και τα aviators γυαλιά ηλίου που δεν αποχωρίζεται ο ίδιος στις δημόσιες εμφανίσεις του, μίλησε στη δημοσιογράφο του περιοδικό ‘For You’, Jane Mulkerrins, για την μεγάλη επιτυχία του brand του αλλά και για τις τσάντες που –όπως λέει- είναι «πρακτικές αλλά προσδίδουν προσωπικότητα και λάμψη».

Michael Kors: Ο σχεδιαστής που έκανε την πολυτέλεια προσιτή-3

«Ο κόσμος θέλει πολυτέλεια και ποιότητα αλλά όχι κάτι τόσο ακριβό που θα το φορούν μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Δεν θα ήθελα μια γυναίκα να λέει ‘δεν μπορώ να πάω στο σουπερμάρκετ κρατώντας αυτή την τσάντα'. Θα έπρεπε να μπορεί να την κρατάει στο γυμναστήριο, στη δουλειά, στις βόλτες το Σαββατοκύριακο», εξηγεί ο αμερικάνος σχεδιαστής που κοστολογεί τις διάσημες Selma και Sutton τσάντες του στα 430 ευρώ και 390 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η Riley τσάντα του κοστίζει 360 ευρώ. «Δεν είναι φθηνές αλλά δεν είναι απαγορευτικές» παραδέχεται ο Kors που πιστεύει ότι μια τέτοια τσάντα μπορεί να είναι ένα από αυτά τα fashion κομμάτια που αξίζει να αγοράσεις κανείς μία φορά στη ζωή του.

Οι τσάντες του διατίθενται σε 36 χρώματα γιατί η γυναίκα που αγοράζει Michael Kors τσάντες «αγοράζει ρολόγια και παπούτσια με αυτόν τον τρόπο. Θα αγοράσει το ίδιο κασμιρένιο πουλόβερ σε 6 διαφορετικά χρώματα, όταν βρει το σωστό». Ο Kors σχεδιάζει πολλές διαφορετικές νέες τσάντες για κάθε σεζόν παράλληλα με τις 4 κολεξιόν που δημιουργεί για το πολύ πιο ακριβό ready-to-wear brand του. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι σχεδιάζει για δύο διαφορετικές γυναίκες- για εκείνη που θα φορέσει το πανάκριβο φόρεμα κι εκείνη που θα κρατήσει μια τσάντα του στο γυμναστήριο. Όπως λέει «πιστεύω ότι μοιάζουν πολύ. Τις αποκαλώ λαμπερές ταχυδακτυλουργούς. Δεν έχει σημασία αν είσαι δημόσιο πρόσωπο ή όχι, αν είσαι 25 ετών ή 65, γιατί έχεις πολλά πράγματα στη ζωή σου, ισορροπείς μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, μεταξύ παιδιών και ταξιδιών». Ο Michael Kors έχει προσφέρει στις γυναίκες μια πανοπλία, μια στιλιστική επιλογή που της χαρίζει κομψότητα, θηλυκότητα και δυναμισμό. Όπως εξηγεί και ο ίδιος, άλλωστε «πριν 15 χρόνια υπήρχαν ορατά όρια στη μόδα που πλέον δεν υπάρχουν», πλέον όλες οι γυναίκες μπορεί να είναι όσο λαμπερές είναι και οι fashionistas των περιοδικών. Αρκεί να φορούν τα κατάλληλα fashion κομμάτια που θα αναδείξουν την φυσική τους ομορφιά και το στιλ τους. Εξάλλου, ο Michael Kors δεν εμπνέεται μόνο από celebrities αλλά και από κορίτσια που περπατούν στον δρόμο και κρατούν μία από τις διάσημες τσάντες του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή