Επίπεδη κοιλιά: Μια νέα τεχνική υπόσχεται σμιλεμένους κοιλιακούς

Επίπεδη κοιλιά: Μια νέα τεχνική υπόσχεται σμιλεμένους κοιλιακούς

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μύες της κοιλιάς  είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, και χαλαρώνουν με απίστευτη ευκολία. Η χαλάρωση αυτή πολλές φορές εμφανίζεται στην κοιλιά με ραβδώσεις, ακόμα και σε νέες γυναίκες εξαιτίας μιας γέννας ή μιας δίαιτας. Η πλαστική χειρουργική έχει την λύση για επίπεδη κοιλιά . Μια νέα μέθοδος υπόσχεται ακόμα και σμιλεμένους κοιλιακούς. Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας  μιλάει στην Ευγενία Καλτεζιώτη  για την νέα μέθοδο.

Η κοιλιοπλαστική είναι επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που αφαιρεί την περίσσεια λίπους και δέρματος και υπόσχεται επίπεδη κοιλιά. Σήμερα, αυτό πραγματοποιείται με την νέα τεχνική που ονομάζεται κοιλιοπλαστική υψηλής ευκρίνειας (high definition abdominoplasty), που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες μεθόδους κοιλιοπλαστικής με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Με τη νέα τεχνική, κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής ο γιατρός  καθηλώνει και επανατοποθεί το κοιλιακό τοίχωμα στο μπροστινό μέρος της θήκης των ορθών κοιλιακών μυών με ειδικά ράμματα. Δίνει έτσι   στην κοιλιακή χώρα την εικόνα μιας εμφανώς γυμνασμένης όψης.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η τομή γίνεται πιο χαμηλά, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολα ορατή. Εάν συνδυαστεί με λιπογλυπτική στην περιοχή, συμβάλλει και στη διαμόρφωση ενός λεπτότερου περιγράμματος της μέσης.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όσους έχουν υποστεί χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος είτε μετά από μαζική απώλεια βάρους, είτε στις γυναίκες μετά τον τοκετό, αλλά και σε όσους θέλουν να απολαύσουν μια όμορφη και καλογυμνασμένη εικόνα του εαυτού τους χωρίς την ταλαιπωρία δίαιτας και γυμναστικής.

 

Γιατί να την προτιμήσω;

Η high definition κοιλιοπλαστική περιλαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα των κλασικών μεθόδων κοιλιοπλαστικής και επιπλέον συμβάλλει στη δημιουργία μιας τέλειας τρισδιάστατης σιλουέτας με καλλίγραμμους κοιλιακούς (six-pack).

 

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αποφασίσω να κάνω την επέμβαση;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άτομα κάτω των 60 ετών, των οποίων το δέρμα έχει καλή ελαστικότητα, το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 15 παραπανήσια κιλά του ιδανικού βάρους, είναι υγιείς και ακολουθούν μια ισορροπημένη  διατροφή.

Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση βοηθούν σημαντικά μετά την επέμβαση. Μετά την επέμβαση εμφανίζονται κάποιοι μώλωπες, που εξαφανίζονται σε 2-3 εβδομάδες. Για 2 με 4 εβδομάδες, θα πρέπει να φοριέται  ένας ειδικός κορσές .

Επειδή με την επέμβαση λιπογλυπτικής καταστρέφεται μέρος των λιποκυττάρων, τα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν μόνιμα. Αν μετά την επέμβαση πάρεις κιλά δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα ή τουλάχιστον αυτό θα έχει μειωθεί σημαντικά.

Επιπλοκές δεν υπάρχουν αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του γιατρού σου.

Η επέμβαση πρέπει να γίνεται σε οργανωμένη κλινική, από ειδικό πλαστικό χειρουργό σε συνεργασία με αναισθησιολόγο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή