Η ΟΠΑΠ Α.Ε υποστηρίζει και πάλι την ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Η ΟΠΑΠ Α.Ε υποστηρίζει και πάλι την ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχετικό σύμφωνο που υπεγράφη στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε μεταξύ του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας κ. Καμίλ  Ζίγκλερ και του Προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων,  Απόστολο, είναι διετούς διάρκειας και αφορά  την επέκταση του συστήματος αποθήκευσης των δεδομένων καθώς και την ψηφιοποίηση των πολιτισμικών εντύπων της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας το οποίο στοχεύει ώστε να οργανωθεί σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα μια από τις πιο πλούσιες στον κόσμο βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια βιβλία και χειρόγραφα. Ειδικότερα, τα παλαίτυπα βιβλία χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και περιλαμβάνουν περισσότερους από 80.000 τόμους εκκλησιαστικής ιστορίας, θεολογίας, έργα φιλοσοφίας, νομικής και ρητορικής, αρχαιολογίας, γεωγραφίας, μουσικής, ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας. Μοναδική είναι η συλλογή σλαβόφωνων έργων της Βιβλιοθήκης, ενώ στους σπάνιους τίτλους συγκαταλέγεται κείμενο του 1484 που περιλαμβάνει έργα του Αριστοφάνη καθώς και πρώτες εκδόσεις της Βίβλου. 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέροντας Δέρκων Απόστολος, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πολύτιμη στήριξη που παρέχει από το 2014, ενώ μετέφερε και τις θερμές ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Συγχαίρω την ΟΠΑΠ Α.Ε για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτισμική της ευαισθησία. Η συμβολή της είναι καθοριστική στην προσπάθειά μας να καταστεί η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παγκόσμιο κέντρο έρευνας για θεολογικά ζητήματα καθώς και για την ιστορία της Ορθοδοξίας. Παρακολουθούμε και θαυμάζουμε επίσης το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται από την ΟΠΑΠ Α.Ε στον Ελλαδικό χώρο και έχει ως στόχο να προσφέρει στη νέα γενιά ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε κ. Καμίλ  Ζίγκλερ αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την ΟΠΑΠ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο  τονίζοντας ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στο έργο της ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης που αποτελεί  πυρήνα της θεολογικής σκέψης  και ζωτικό κομμάτι της Ορθόδοξης  Ιστορίας.

«Η ΟΠΑΠ στηρίζει το έργο που πραγματοποιεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο αποτελεί στην εποχή μας τον παγκόσμιο φάρο πνευματικής καθοδήγησης . Όπως εμπράκτως έχει ήδη αποδείξει η ΟΠΑΠ,  παραμένει αφοσιωμένος αρωγός  στη σημαντική ενέργεια ψηφιοποίησης των  αρχείων της  Βιβλιοθήκης,  ώστε να μεταφερθεί και στις επόμενες γενιές η μοναδική αυτή κληρονομιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή