Αυξάνονται οι συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών στην Θεσσαλονίκη

Αυξάνονται οι συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών στην Θεσσαλονίκη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση προσφύγων ή μεταναστών. Μόνο το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε από υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας η εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων λαθροδιακίνησης.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα που μετέφεραν με οχήματα 44 αλλοδαπούς. Στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων βρίσκονται -κυρίως- τα δρομολόγια με κατεύθυνση τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκαλύφθηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν ένας Τούρκος 31 ετών κι ένας 28χρονος Ιρακινός. Σε όχημα, τύπου βαν που οδηγούσε ο πρώτος, βρέθηκαν «στοιβαγμένοι» 26 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και το Ιράκ. Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι ως διακινητές επρόκειτο να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς προς τους Ευζώνους, απ' όπου οι τελευταίοι εκτιμάται ότι θα επιχειρούσαν, μέσω της ΠΓΔΜ, να φτάσουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Για την μεταφορά τους θα κατέβαλλαν 100 ευρώ, ο καθένας.

Επίσης, στην περιοχή των Ευζώνων εντοπίστηκαν τρεις Έλληνες να μεταφέρουν 13 Αφγανούς, με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Συνελήφθησαν δύο 37χρονοι και μία 35χρονη, ενώ κατασχέθηκαν 780 ευρώ, όπως επίσης ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δύο ανδρών.

Ακόμη, 46χρονος Έλληνας συνελήφθη κοντά στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ διότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο τρεις Σύρους πρόσφυγες,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή