Οι… ναυαρχίδες και στην Ελλάδα

Οι… ναυαρχίδες και στην Ελλάδα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μικρή έκπληξη έκρυβε τον Σεπτέμβριο η ανακοίνωση του καινούργιου κορυφαίου «έξυπνου» τηλεφώνου της Samsung, αφού η κορεατική εταιρεία επέλεξε να λανσάρει σε δύο εκδόσεις την επόμενη «ναυαρχίδα» της στην κατηγορία.

Ετσι, παράλληλα με το Galaxy S6, ανακοίνωσε ως «διάδοχο» του Galaxy S5 και το Galaxy S6 Edge – το πρώτο μοντέλο της σειράς με οθόνη που είναι κυρτή στα δύο πλαϊνά της τμήματα.

Τα δύο smartphone δίνουν το «παρών» εδώ και μερικές εβδομάδες και στην Ελλάδα, ενώ μοιράζονται την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, την πολύ όμορφη σχεδίαση και το ίδιο εξελιγμένο hardware, με αποτέλεσμα να είναι από τις καλύτερες Android συσκευές στην αγορά. Ωστόσο, χάρις στην ιδιαιτερότητα της οθόνης του, το S6 Edge κερδίζει ακόμη περισσότερο σε εμφάνιση, αλλά και σε εμπειρία χρήσης.

Οπως και το S6, έτσι και το S6 Edge «απαντά» σε πολλές από τις κριτικές που είχε δεχθεί η Samsung μέχρι την κυκλοφορία τους. Απόδειξη το γεγονός ότι αποτελείται από μέταλλο και γυαλί, χάρις στα οποία δίνει από την πρώτη στιγμή την αίσθηση μιας καλοφτιαγμένης και στιβαρής συσκευής, παρόλο που δεν ζυγίζει πάνω από 132 γραμμάρια. Σε συνδυασμό με το σαφώς βελτιωμένο ντιζάιν, το τηλέφωνο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις από άποψη αισθητικής και εργονομίας. Με αντίτιμο, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πλέον υποδοχή για κάρτες micro SD.

Τα καμπύλα πλαϊνά τμήματα της οθόνης του S6 Edge υποστηρίζουν μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες. Για παράδειγμα, αφότου ορίσει κανείς ποιο από τα δύο τμήματα θα χρησιμοποιεί, ανάλογα με το αν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει 5 επαφές, ώστε με μία απλή κίνηση να επικοινωνεί μαζί τους μέσω τηλεφωνικής κλήσης, sms ή mail.

Επιπλέον, μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν μπάρα ειδοποιήσεων, για  την  εμφάνιση  ειδήσεων,  μετεωρολογικών προγνώσεων ή των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων, με απενεργοποιημένη την υπόλοιπη οθόνη.

Η 5,1 ιντσών οθόνη ξεχωρίζει και για την απόδοσή της, καθώς έχει ανάλυση 2560×1440 pixel, υψηλή φωτεινότητα και εντυπωσιακή απόδοση των χρωμάτων.

H Samsung φρόντισε παράλληλα ώστε το S6 Edge να ξεπερνά τα καλύτερα ανταγωνιστικά μοντέλα σε ταχύτητα, εξοπλίζοντάς το με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 64 bit και μνήμη RAM 3 GB.

Στον επεξεργαστή οφείλεται και η άμεση ενεργοποίηση της κάμερας, η οποία είναι επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα του κινητού, χάρις στις πολύ ποιοτικές φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνει, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες λήψης.

Επιπλέον, το smartphone είναι «πάνοπλο» σε βοηθητικά εξαρτήματα τα οποία εμπλουτίζουν τις δυνατότητές του – ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης, δέκτη υπερύθρων, και βελτιωμένο ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Βέβαια, η τιμή του μόνο ευκαταφρόνητη δεν είναι, αφού το μοντέλο των 32 GB κοστίζει γύρω στα 900 ευρώ. Αν πάντως κανείς είναι διατεθειμένος να «θυσιάσει» την κυρτή οθόνη, το Galaxy S6 με τις κατά τα άλλα ίδιες τεχνικές προδιαγραφές στοιχίζει περίπου 130 ευρώ φθηνότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή