Ο Σακελλαρίδης επιβεβαιώνει την επιστολή Τσίπρα

Ο Σακελλαρίδης επιβεβαιώνει την επιστολή Τσίπρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστολή του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκάρντ, που αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαριδης, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν έκρυψε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους. Όπως είπε, από την αποστολή της επιστολής μέχρι την πληρωμή της δόσης, αυτό που μεσολάβησε ήταν η άδεια απο το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσουν τον εγγυητικο λογαριασμό για την πληρωμή της δόσης.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ενδεχόμενου να τεθεί προς την κυβέρνηση, εν είδει τελεσίγραφου, μια συμφωνία «take it or leave it», ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, γιατί τραυματίζει τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής προς στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. «Πρόοδος υπάρχει», είπε, «όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής».

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας την Πέμπτη, επισήμανε ότι στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές, ως επί το πλείστον, και πρόσθεσε πως «το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα».

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι οι κόκκινες γραμμές είναι στοιχεία άμυνας σε μια συμφωνία και πρόσθεσε ότι για να υπάρχει προοπτική βιώσιμης λύσης πρέπει να υπάρχουν οι 4 άξονες που έθεσε πρωθυπουργός στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Διευκρίνισε δε ότι οι κόκκινες γραμμές και οι 4 άξονες, τίθενται ταυτόχρονα από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης συμφωνίας και ότι δεν υποκαθιστούν οι μεν τους δε ή αντίστροφα.

Για το εάν η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου, τόνισε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι να είναι συνεπής στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις και προς το εξωτερικό και το εσωτερικό. Συμπλήρωσε ότι πρέπει όμως να επιδειχθεί συνέπεια και από την πλευρά των πιστωτών, που θα απαντά και για το αύριο και για το χρηματοδοτικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή