Λαπαβίτσας: «Οχι πάση θυσία στο ευρώ»

Λαπαβίτσας: «Οχι πάση θυσία στο ευρώ»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολίτες, ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν για αλλαγή, αλλά δεν ψήφισαν «για να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία», δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό τόπο The Press Project, η οποία έντεχνα προβλήθηκε παράλληλα με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης (Star).

Ο κ. Λαπαβίτσας δήλωσε ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότεροι εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντισταθούν σε μια συμφωνία που θα υπερβαίνει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Αφού εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την προοπτική επίτευξης αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, την ίδια ώρα που ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε αυτή ακριβώς την προοπτική, κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποκλείει την προοπτική ρήξης. Πιστός, δε, στις πάγιες απόψεις του, υποστήριξε την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και ισχυρίστηκε ότι τα όποια προβλήματα ανακύψουν από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα διαρκέσουν μόνο μερικές εβδομάδες. «Στην αρχική περίοδο, όταν θα έχουμε τη βαθύτερη υποτίμηση, εκεί θα χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα που θα προστατεύσουν και την οικονομία και τον τόπο, εβδομάδων ή λίγων μηνών, δύο μήνες, τρεις μήνες, οπότε θα γίνει αυτή η προσαρμογή». Μάλιστα, ανέφερε ότι η χώρα έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και αναρωτήθηκε: «Αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο, είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή