Ινδονησία: Διάσωση μεταναστών έπειτα από 4 μήνες στη θάλασσα

Ινδονησία: Διάσωση μεταναστών έπειτα από 4 μήνες στη θάλασσα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερους από 430 μετανάστες διέσωσαν ψαράδες στην Ινδονησία, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το AP άλλοι τόσοι περίπου κινδυνεύουν, παραμένοντας στη θάλασσα.  Την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών υποστήριξε με απόλυτη επιτυχία ένας μικρός στολίσκος από ψαράδες που βρισκόταν στα επαρχίας Άτσεχ της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των Αρχών ασφαλείας της χώρας, ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται τουλάχιστον 30 παιδιά.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι μετανάστες βρίσκονταν σε ένα ή σε περισσότερα πλοιάρια. Μαρτυρία ναυαγού στο AP αναφέρει ότι η μηχανή του πλοίου στο οποίο επέβαινε χάλασε, ο καπετάνιος το εγκατέλειψε και οι μετανάστες ήταν τέσσερις μήνες στη θάλασσα πριν τους βρουν οι ψαράδες της Ινδονησίας.

Μάλιστα πρόσθεσε πως οι διασωθέντες είχαν ξεμείνει μέχρι και από φαγητό και πως προσπάθησαν να μπουν στη Μαλαισία, όμως δεν τους επιτράπηκε.

Μαρτυρία ενός εκ των ψαράδων που βοήθησαν στη διάσωση, αναφέρει ότι ξαφνικά είδε μια πράσινη ξύλινη βάρκα γεμάτη κόσμο που ζητούσε απελπισμένος βοήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή