Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε αναδιοργάνωση ακινήτων της Trastor

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε αναδιοργάνωση ακινήτων της Trastor

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Trastor ΑΕΕΑΠ, αλλά και στην αναζήτηση νέων θεσμικών και στρατηγικών επενδυτών, είτε Ελλήνων ή και ξένων, αναμένεται να κινηθεί η τράπεζα Πειραιώς, η οποία αποτελεί πλέον τον μοναδικό μεγαλομέτοχο της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Αυτά επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, στο ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε με αφορμή την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που έχει υποβάλει, όπως ορίζει ο κανονισμός του χρηματιστηρίου, δεδομένου ότι η τράπεζα ελέγχει το 70,97% των μετοχών της Trastor.

Η αύξηση του ποσοστού της Τράπεζας Πειραιώς προήλθε ως αποτέλεσμα συμφωνίας με την Pasal Development, κατόχου του 37% των μετοχών της Trastor μέχρι πρότινος. Αντικείμενο της συμφωνίας ήταν ο διακανονισμός τραπεζικών δανείων της Pasal Development, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των μετοχών της στην Trastor. Η δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 1,4 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Σημειώνεται ότι η περίοδος αποδοχής ξεκίνησε χθες 19 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 16 Ιουνίου.

Ασφαλώς, η Trastor δεν πρόκειται να εξέλθει από το Χ.Α. Στόχος της Πειραιώς είναι να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, προκειμένου να καταστήσει την Trastor περισσότερο ελκυστική για τους επενδυτές. Στο πλαίσιο αυτό, φορείς της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανή η εξαγορά κάποιων από τα ακίνητα που έχει συσσωρεύσει η Πειραιώς από την απορρόφηση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, της Marfin αλλά και της Αγροτικής.

Παράλληλα, στο ενημερωτικό δελτίο τονίζεται η πρόθεση άμεσης πώλησης μη σημαντικών ακινήτων της Trastor, όπως π.χ. επιμέρους πρατήρια υγρών καυσίμων που βρίσκονται σε εμπορικά αδύναμες περιοχές, με περιορισμένες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής τους. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα επανεπενδυθούν σε ακίνητα εισοδήματος μεγαλύτερης μισθωτικής απόδοσης, που βρίσκονται σε εμπορικότερα σημεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή