Το Φεστιβάλ Αθηνών γεμάτο μουσική

Το Φεστιβάλ Αθηνών γεμάτο μουσική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μουσική, και δη η ελληνική μουσική έχει τον δικό της χώρο τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Στην Αθήνα τραγούδια και ερμηνευτές, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους έντονα στις διαδρομές της ελληνικής μουσικής, καλούν το φιλόμουσο κοινό στο Ηρώδειο, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Την αρχή θα κάνει στις 22 Ιουνίου ο Γιάννης Κότσιρας, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του στη δισκογραφία με μια συναυλία που έχει τίτλο «Ο,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει». Στη βραδιά του θα έχει δίπλα του την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, αλλά και δύο ξεχωριστούς τραγουδοποιούς: την Ισραηλινή Yasmin Levy και τον Σέρβο Jeljko Joksimovic. Οσο για την ενορχήστρωση, είναι στα χέρια του Βασιλικού.

Τον Ιούλιο θα υποδεχθεί, την πρώτη μέρα του, ο Λάκης Παπαδόπουλος. Η συναυλία του θα έχει τίτλο «Παιχνίδια αγάπης» και στη σκηνή του Ηρωδείου δίπλα στον αγαπημένο «Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ» θα σταθούν η Αρλέτα, ο Βασιλικός, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Στις 12 Ιουλίου, ο συνθέτης του νέου κύματος Γιάννης Σπανός θα μας θυμίσει αξέχαστα τραγούδια με τις φωνές των Μανώλη Μητσιά, Κώστα Κάραλη, Δώρου Δημοσθένους, Τάνιας Τσανακλίδου, Μελίνας Ασλανίδου, Ελένης Δήμου, Αρλέτας και της Γιοβάννας.

Τις συναυλίες ελληνικής μουσικής που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο ολοκληρώνει η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, στις 16 Ιουλίου. Τίτλος της συναυλίας «Μυστικό τοπίο». Δίπλα στην ερμηνεύτρια η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, και η Χορωδία GraduArti, σε διδασκαλία Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη. Οι επιλογές πολλές και ενδιαφέρουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή