Γιατί πιστεύω πως οι Πανελλήνιες είναι επιεικώς απαράδεκτες

Γιατί πιστεύω πως οι Πανελλήνιες είναι επιεικώς απαράδεκτες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γνωστή μου που είναι 17 χρονών και μιλάμε πότε-πότε στο facebook, δίνει αυτές τις μέρες Πανελλήνιες. Πήγα να τη συμβουλεύσω, αλλά μετά είπα «άστο καλύτερα, κοίτα τη δουλειά σου, ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ούτως ή άλλως».

Ακριβώς 10 χρόνια έχουν περάσει από τότε που έδινα εγώ. Δεν είναι μια επέτειος που θέλω να γιορτάσω… Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη την περίοδο, είναι ότι πήγαινα από το ένα δωμάτιο του σπιτιού μας στο άλλο με το βιβλίο στο χέρι, μετακινούμενος ανά εικοσάλεπτο. Μου φαινόταν αδιανόητο να περνάω όλη μου τη μέρα στο γραφείο και να μη μπορώ να πάω για καφέ ή να δω την κοπέλα μου, δυστυχία σκέτη. Θυμάμαι επίσης μια μέρα να γράφω χάλια στα Μαθηματικά, να γυρίζω σπίτι και να ακούω το “OK Computer” των Radiohead, ολόκληρο.

Πηγαίναμε στο σχολείο να δώσουμε μέρα παρά μέρα, αν δεν κάνω λάθος. Κάθε φορά που έμπαινα στην αίθουσα και μας παρέδιδαν τις κόλλες αναφοράς, με έπιανε τάση για εμετό. Συγγνώμη, αλλά αυτό με έπιανε. Ανάλογες ψυχοσωματικές αντιδράσεις έχω μέχρι και σήμερα όταν πηγαίνω να ζητήσω αύξηση, όταν πηγαίνω να δώσω συνέντευξη για δουλειά και γενικώς όταν καλούμαι να διεκδικήσω κάτι, να κριθώ, να εξαρτηθώ από έναν άνθρωπο που θα αποφασίσει για το αν αξίζω ή όχι.

Θυμάμαι τα πιο όμορφα κορίτσια του σχολείου να έρχονται τις μέρες των εξετάσεων ξενυχτισμένα και φοβισμένα, με κόκκινα μάτια, με γυαλιά μυωπίας αντί για φακούς, χωρίς καμία διάθεση για αστεία ή καφρίλες. Η ελαφρότητα που μοιραζόμασταν όλο το χρόνο ήταν εντελώς άχρηστη στο «σοβαρό» σύστημα που μας αξιολογούσε…

Διαβάζω το θέμα της έκθεσης που βάλανε στα παιδιά την περασμένη Δευτέρα. Έχει να κάνει με «τους χώρους και τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Με τον αφελή μου τρόπο, σκέφτομαι το εξής: Μπορεί ένας άνθρωπος με κόκκινα μάτια και τάση για εμετό, στα 18 του χρόνια, να σου εκφράσει εύστοχες απόψεις για την πολιτιστική μας κληρονομιά; Δεν κάνω τον έξυπνο, αλλά κάποιο λάθος πρέπει να υπάρχει εδώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή