Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε περί διπλού νομίσματος με τον Μάγερ

Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε περί διπλού νομίσματος με τον Μάγερ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και όχι το σενάριο ενός διπλού νομίσματος συζήτησαν ο κ. Γ. Βαρουφάκης με τον πρώην επικεφαλής της κεντρικής γερμανικής Τράπεζας Τόμας Μάγερ, όπως ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Αφορμή ήταν ερώτηση, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκου, με τον ερωτώντα βουλευτή να αναφέρεται σε σενάρια ποιυ φέρουν τον κ. Μάγερ να παρουσιάζει στην κυβέρνηση τις απόψεις του για την υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος – γνωστού και ως «Geuro».

Στο σαφές ερώτημα «αν συζητήσαμε με το κ. Μάγερ το παράλληλο νόμισμα, η απάντηση είναι όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι οι όποιες συζητήσεις με τον πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια περιουσία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού οχήματος. Εναντι δε της δυσπιστίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε σε πιο έντονο ύφος: «Αν έχετε επιφυλάξεις να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας, έως ότου έχετε στοιχειά ότι ο υπουργός ψεύδεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή