Οι τροφές που ‘λερώνουν’ το λαμπερό χαμόγελό σας

Οι τροφές που ‘λερώνουν’ το λαμπερό χαμόγελό σας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να αποφεύγουμε τα γλυκά, το κρασί και τα παχυντικά σνακ για να μην καταστρέψουμε την καλλίγραμμη σιλουέτα μας, όμως σπάνια αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες για να προστατεύσουμε το λευκό και λαμπερό χαμόγελο μας. Ποιες τροφές μπορεί να ‘λερώσουν’ τα δόντια μας και με ποιες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε ώστε να μπορούμε να χαμογελάμε υπερήφανα;

Σοκολάτα:  Οι γλυκές τροφές που κολλάνε στα δόντια, όπως η σοκολάτα αλλά και η σοκολάτα υγείας, είναι δύσκολο να φύγουν με ένα απλό βούρτσισμα, ενώ κάποιες σοκολάτες περιέχουν αρκετή σοκολάτα για να δημιουργήσουν βακτήρια που καταστρέφουν τα δόντια. Αντικαταστήστε τη σοκολάτα με τυρί που βοηθά ενάντια στην διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.

Παγάκια: Μπορεί λίγα παγάκια στο ποτό σας να μην δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, όμως αν συνηθίζετε να μασάτε παγάκια τότε μπορεί να σπάσετε κάποιο δόντι. Προτιμήστε παγωμένα φρούτα, όπως η φράουλα,  αντί για παγάκια στο ποτό!

Διαιτητικά ποτά: Τα αφεψήματα που είναι διαιτητικά συνήθως είναι όξινα και μπορούν – αν τα καταναλώνετε καθημερινά- να βλάψουν τα δόντια σας. Προτιμήστε νερό, το οποίο όχι μόνο σας ενυδατώνει αλλά δεν περιέχει και ζάχαρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή