Ρωσία: Έτοιμη να ενισχύσει στρατιωτικά το Ιράκ κατά των τζιχαντιστών

Ρωσία: Έτοιμη να ενισχύσει στρατιωτικά το Ιράκ κατά των τζιχαντιστών

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που η Βαγδάτη προσπαθεί να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ενόψει των συνομιλιών που θα έχουν στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκρούσει τους τζιχαντιστές.

Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν το σαββατοκύριακο την πόλη Ραμάντι, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη ήττα για την κυβέρνηση της Βαγδάτης μέσα σε έναν χρόνο και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις αδυναμίες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και τους περιορισμούς των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών. Χθες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και την αρχαία πόλη Παλμύρα, στη γειτονική Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή