Ξεκίνησε άντληση κεφαλαίων μέσω crowdfunding

Ξεκίνησε άντληση κεφαλαίων μέσω crowdfunding

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η διαδικασία άντλησης κεφαλαίων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσω της πρώτης ελληνικής πλατφόρμας συμμετοχικών επενδύσεων (Equity crowdfunding). Πρόκειται για τη χρηματοδότηση τριών επιχειρηματικών σχεδίων, μέσω της άντλησης 600.000 ευρώ από την OpenCircle, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα Συμμετοχικών Επενδύσεων (equity crowdfunding), που δημιούργησε και διαχειρίζεται η εταιρεία Parnasse. Οπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Parnasse Ξενοφών Κορκίδης και ο διευθύνων σύμβουλος, Σωκράτης Πλούσσας, ήδη στην πλατφόρμα έχουν «ανέβει» τρία επιχειρηματικά σχέδια από αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες είναι οι εξής:

α) Pinnatta, η οποία αναπτύσσει την ομώνυμη εφαρμογή επικοινωνίας μέσω διαδραστικών μηνυμάτων για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, β) Offerial, η οποία αναπτύσσει εφαρμογές για προσωποποιημένο ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και γ) Ark Analytics, η οποία παρέχει εξειδικευμένα εργαλεία και συστήματα διαχείρισης κινδύνων (risk management). Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Parnasse, Σωκράτη Πλούσσα, και οι τρεις εταιρείες πληρούν τα κριτήρια μιας υγιούς και νέου προσανατολισμού επιχειρηματικότητας, είναι εξωστρεφείς, αναπτυσσόμενες και με στέρεο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο παρουσιάζεται ενδελεχώς μέσω της πλατφόρμας και είναι διαθέσιμο στους επενδυτές – μέλη της OpenCircle. Σημειώνεται ότι τα επιχειρηματικά σχέδια παρουσιάζονται συνοδευόμενα από πλήρη οικονομικά δεδομένα και πληροφορίες, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των υποψήφιων επενδυτών – εγγεγραμμένων μελών της πλατφόρμας.

Οι υποψήφιοι επενδυτές-μέλη, οι οποίοι ήδη ξεπερνούν τους 450, περίπου 150 εκ των οποίων έχουν επεξεργαστεί τα πρώτα τρία επιχειρηματικά σχέδια και 70 εξ αυτών των ιδιωτών επενδυτών, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για χρηματοδότηση κι έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης και παρακολούθησης της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων μέσα από μια τυποποιημένη διαδικασία, που εξασφαλίζει διαφάνεια και αποτελεσματική αξιολόγηση των αιτούμενων επιχειρηματικών σχεδίων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της OpenCircle, «ο στόχος της πλατφόρμας, η οποία εισάγει στην ουσία τον θεσμό του equity crowdfunding στην ελληνική πραγματικότητα, είναι να δημιουργήσουν μια επενδυτική κοινότητα η οποία θα παρέχει υποστήριξη σε επιχειρήσεις με προοπτικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή