Εν αναμονή εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις οι οργανωτές συνεδρίων

Εν αναμονή εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις οι οργανωτές συνεδρίων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση αναμονής τηρούν αρκετοί οργανωτές συνεδρίων, εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων ως προς την επιλογή της χώρας μας για τις μελλοντικές διοργανώσεις τους εξαιτίας των εξελίξεων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, αλλά και με τις πληροφορίες για πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τομέα του τουρισμού.

Αυτό διαπίστωσαν τα στελέχη του Γραφείου Συνεδρίων της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια άνω των 60 συναντήσεων που είχαν με ξένους επαγγελματίες από τον χώρο των συνεδρίων εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού, «IMEX 2015» που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη. Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για την Αθήνα ως προορισμού για συνεδριακές εκδηλώσεις μετά και την επιτυχία πέρυσι, οπότε η πρωτεύουσα πέτυχε μία από τις πλέον εντυπωσιακές ανόδους στη διεθνή κατάταξη μεταξύ των 30 κορυφαίων προορισμών, καταλαμβάνοντας την 27η θέση έναντι της 47ης που είχε το 2013. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε φόρουμ πολιτικών με θέμα «Πώς μπορώ να προσελκύσω περισσότερα συνέδρια και διοργανώσεις στον προορισμό», στον οποίο συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι προορισμών από 40 χώρες. Στο φόρουμ τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Αθήνα απέναντι στην «απόλυτη καταιγίδα» διεθνούς αρνητικής δημοσιότητας που βίωσε το διάστημα 2010-2012 «απάντησε» σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, αναγνωρίζοντας την ειδική βαρύτητά του για την τοπική οικονομία και κοινωνία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Ο κ. Καμίνης προσκλήθηκε στο φετινό φόρουμ κατόπιν πρωτοβουλίας του διεθνούς ομίλου διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων TFI Group, με αφορμή την ενεργή συμμετοχή του στις διαδικασίες διεκδίκησης συνεδρίων τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, πέραν της στασιμότητας που παρατηρείται τελευταία για νέες συνεδριακές εκδηλώσεις, δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχουν ζητήματα για ήδη προγραμματισμένες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας. Για παράδειγμα, σήμερα ολοκληρώνεται στην Αθήνα το συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης, με τη συμμετοχή ομιλητών και εκπροσώπων από λιμάνια της Ευρώπης, από την Ε.Ε. και τα Ηνωμένα Εθνη. Επίσης, η εταιρεία Artion θα διοργανώσει το 2016 στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργών το οποίο αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 2.500 άτομα. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2016 θα διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη -από την Αθήνα που είχε αρχικά προγραμματισθεί- το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων, στο οποίο υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν πάνω από 2.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο από τον χώρο των αρχιμαγείρων της παγκόσμιας βιομηχανίας, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή