Οι δηλώσεις του προκαλούν πολύ συχνά μπέρδεμα…

Οι δηλώσεις του προκαλούν πολύ συχνά μπέρδεμα…

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια». Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, αναφορικά με τις δηλώσεις που φέρεται ο ίδιος να έκανε στους New York Times, ότι κατέγραψε τους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας. Αν και ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να διαψεύσει την αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα προχθές, αποφάσισε να προχωρήσει στη διάψευση χθες. Ο λόγος της καθυστερημένης αντίδρασης άγνωστος. Ωστόσο, ακόμα μια φορά, αποφάσισε να κατηγορήσει ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης για τις αναφορές στα λεγόμενά του.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε χθες σχετικά με το θέμα ότι «μετά τόσες εβδομάδες διαρροών, απίστευτων ψευδών για το τι υποτίθεται ότι ειπώθηκε εκεί μέσα, έχω αποδείξει έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην εμπιστευτικότητα όλων αυτών των συνομιλιών, και καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Πενιχρά είναι τα έως τώρα αποτελέσματα από την είσοδο των επιχειρήσεων στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής με τη μέθοδο της γεωθερμίας. Χρειάζονται χρόνος, υπομονή και κεφάλαια από τις εταιρείες οι οποίες εισήλθαν στη συγκεκριμένη παραγωγή από διαφορετικές δραστηριότητες. Στο Χρηματιστήριο υπάρχουν 2 εισηγμένες με «αγροτική» δραστηριότητα. Τα Πλαστικά Θράκης και η Ελαστρον (πρώην Καλπίνης – Σίμος). Τα στελέχη της πρώτης προσδοκούν στην επίτευξη τζίρου 5-6 εκατ. ευρώ το νωρίτερο ώς το 2020. Η Ελαστρον ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 τις πρώτες φυτεύσεις (συνολικά 40 στρεμμάτων) αγγουριού και ντομάτας στα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή του Νέου Εράσμιου Ξάνθης.

Υποσχέσεις για τον ΦΠΑ

Σίριαλ έχει καταντήσει το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ. Τη στιγμή που στις Βρυξέλλες διαπραγματεύονται τη νέα πρόταση της κυβέρνησης, με πιέσεις μάλιστα από τους πιστωτές για δύο συντελεστές αντί των τριών που προτείνει η Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, άλλα υπόσχεται στη συνάδελφό του, κ. Κουντουρά. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύθηκε στην υπουργό Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, «ότι για την τρέχουσα τουριστική σεζόν δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στον ΦΠΑ. Οποια αλλαγή προκύψει στο μέλλον θα σχεδιαστεί, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει τουριστικά ανταγωνιστική». Σημειώνεται ότι στο εξωτερικό οι συντελεστές ΦΠΑ στον τουρισμό ανέρχονται στο 8%-10%. Ωστόσο, το σχέδιο της Ελλάδας προβλέπει 14% ΦΠΑ στον τουρισμό.

Ιδιωτικοποιήσεις χωρίς τρόικα από την Κύπρο

Παρά το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου, η κυβέρνηση προχωρεί στην αποκρατικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), γνωστή και ως CyTA. Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα δημιουργηθεί μια νέα δημόσια επιχείρηση, στην οποία θα μεταβιβαστούν οι δραστηριότητες της σημερινής CyTA. H νέα CyΤΑ θα είναι εκείνη που θα ιδιωτικοποιηθεί, σε ποσοστό που δεν προσδιορίζεται, ενώ στην παλιά θα μείνει το προσωπικό που δεν θα προσληφθεί από τη νέα εταιρεία. Ο υπουργός, ακόμη, διαβεβαίωσε τους εργαζομένους της εταιρείας ότι θα υπάρξουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Ξεκινά ο διάλογος στα Μεταλλεία Χαλκιδικής

Σε αποκλιμάκωση φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα τρία Σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία, με ικανοποίηση, ανακοίνωσαν χθες τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης εκπροσώπων του υπουργείου, της Ελληνικός Χρυσός και των εργαζομένων, στις 2 Ιουνίου, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. «Το επιδιώξαμε, το παλέψαμε, το πετύχαμε και αυτός ο διάλογος, επιτέλους, θα ανοίξει» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη σχετική ανακοίνωσή τους, ενώ εμμέσως επικρίνουν τη στάση του κ. Τσιρώνη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, καταλογίζοντάς του «σθεναρή προσπάθεια» να μη συναντήσει περισσότερους από έναν εκπροσώπους. «Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι ο Γολγοθάς της αβεβαιότητας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό φτάνει στο τέλος του» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή