ΥΠΟΙΚ: Αμετάβλητη η φορολογική επιβάρυνση για τα αυτοκίνητα

ΥΠΟΙΚ: Αμετάβλητη η φορολογική επιβάρυνση για τα αυτοκίνητα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις συζητήσεις του Brussels Group να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με το θέμα των νέων συντελεστών του ΦΠΑ να είναι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι όταν και αν αλλάξει ο ΦΠΑ για τα αυτοκίνητα η συνολική φορολογική επιβάρυνση θα είναι κατά μέσο όρο η ίδια.

Τα σενάρια γύρω από την αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν την αγορά προτού ακόμα κυβέρνηση και δανειστές καταλήξουν σε συμφωνία.

Μάλιστα, αρμόδια στελέχη επισημαίνουν ότι ο ΦΠΑ στα αυτοκίνητα δεν θα αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, καθώς οι συζητήσεις για τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ δείχνουν ότι αν υπάρξει αλλαγή το 23% θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 22%. Άρα η τιμή των αυτοκινήτων δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Πέραν αυτών αρμόδια στελέχη αφήνουν ανοικτό και το ενδεχόμενο αλλαγής ακόμα και του καθεστώτος απόσυρσης χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή