Η μαγεία της F1 ζωντανεύει στο Μονακό

Η μαγεία της F1 ζωντανεύει στο Μονακό

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκραν πρι που έχει γίνει συνώνυμο της Φόρμουλα 1, μαγνητίζει τα βλέμματα για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο στον πιο λαμπερό αγώνα του μηχανοκίνητου σπορ. Οι κλειστές στροφές της πίστας που περνά μέσα από το Μονακό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη δυσκολία προσπέρασης, καθιστούν πιθανώς σημαντικότερα τα δοκιμαστικά του γκραν πρι, παρά τον αγώνα. Σε αυτό το μήκος κύματος, τοποθετήθηκαν και οι δηλώσεις του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Μερσέντες, Νίκι Λάουντα, ο οποίος στάθηκε και στη βελτίωση της Φεράρι σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά και τη διατήρηση των κεκτημένων από τη Μερσέντες.

Στις πέντε πρώτες στροφές του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, ο Λούις Χάμιλτον έχει καταφέρει να πάρει τρεις νίκες σε Αυστραλία, Κίνα και Μπαχρέιν, τη στιγμή που Σεμπάστιαν Φέτελ και Νίκο Ρόσμπεργκ αναδείχθηκαν νικητές σε Μαλαισία και Ισπανία αντίστοιχα.

Η Μερσέντες μοιάζει να έχει ξεφύγει ήδη στη βαθμολογία, με 202 βαθμούς ούσα στην πρώτη θέση και τη Φεράρι στην δεύτερη με 132. Στην τρίτη θέση η Γουίλιαμς με 81 και στην τέταρτη η Ρεντ Μπουλ με 30. Στους οδηγούς, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λούις Χάμιλτον έχει 111 βαθμούς, 20 περισσότερους από τον ομόσταβλό του Νίκο Ρόσμπεργκ που έχει 91. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι έχοντας 80, με τον Ραϊκόνεν να ολοκληρώνει την τετράδα στους 52 βαθμούς.

Τα πάρτι, οι εντυπωσιακές παρουσίες και η φασαρία που δημιουργούν τα ταχύτατα μονοθέσια στο Μονακό, έχουν πλάσει τη δική τους ιστορία στο Πριγκιπάτο, όπου η F1 διεξήχθη για πρώτη φορά το 1950. Σε 78 γύρους των 3,34 χιλιομέτρων, ο αγώνας συνολικής απόστασης 260 χιλιομέτρων δεν περιλαμβάνει ιδιαιτέρως πολλές ανατροπές από την εκκίνησή του. Και αυτό, διότι όπως αναφέρθηκε παραπάνω η προσπέραση είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη υπόθεση. Στην περίπτωση όμως που αυτή καταστεί δυνατή, τότε το θέαμα στη Φόρμουλα 1 βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Πολλά θα κριθούν από τα σημερινά δοκιμαστικά, τη στιγμή που το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ στον ταχύτερο γύρο, μοιάζει σχεδόν αξεπέραστο. 1:14.439 είχε σημειώσει ο Γερμανός οδηγός το 2004 και έκτοτε ουδείς έχει κατορθώσει να τρέξει γρηγορότερα τον γύρο.

Στην προϊστορία, πολυνίκης στο Μονακό είναι ο θρυλικός Αϊρτον Σένα που είχε κατορθώσει να δει πρώτος την καρό σημαία έξι φορές. Ως προς τους κατασκευαστές, η Μακλάρεν έχει αναδειχθεί νικήτρια σε 15 γκραν πρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή