Bloomberg: Παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα εξετάζει ο Σόιμπλε

Bloomberg: Παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα εξετάζει ο Σόιμπλε

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα εφαρμογής παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, φέρεται να εξετάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές του στενού περιβάλλοντος του Γερμανού υπουργού.

Ο κ. Σόιμπλε είχε αναφέρει την εκδοχή του παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς να έχει ωστόσο τη διάθεση να την υποδείξει, σύμφωνα με δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε φέρει ως παράδειγμα το Μαυροβούνιο, το οποίο χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις αυτές υποδεικνύουν ότι ορισμένοι στη Γερμανία ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα που «σέρνεται» από το Φεβρουάριο, όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο δημοσίευμα του Bloomberg. 

Παρόλα αυτά, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχολίασε μέσω twitter πως οι αναφορές του κ. Σόιμπλε περί παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα είναι ανακριβείς, ενώ πρόσθεσε πως αυτού του τύπου τα σενάρια δεν αποτελούν αντικέιμενο συζήτησης.

Ακόμη, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει αναφέρει ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κ. Σόιμπλε φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο, να μην έχει απορρίψει την πιθανόητητα μίας εξόδου της Ελλάδας από την νομισματική ένωση των «19».

Ακόμη το πρακτορείο επίκαλείται τις σημερινές δηλώσεις της κ. Μέρκελ σύμφωνα με τις οποίες χρειάζεται να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αφού και οι συνομιλίες της με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο Κορυφής της Λετονίας δεν κατόρθωσαν να στείλουν ένα σήμα εξέλιξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή