Εξάρθρωση σπείρας που αφαιρούσε καύσιμα από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού

Εξάρθρωση σπείρας που αφαιρούσε καύσιμα από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Xιλιάδες λίτρα υγρών καυσίμων από αγωγούς πετρελαίου του Ελληνικού Στρατού αφαίρεσε εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα, ηλικίας από 31 έως 54 ετών, μεταξύ των οποίων και ένας 41χρονος Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν τουλάχιστον από το 2013 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από αγωγούς πετρελαίου του Ελληνικού Στρατού. Συγκεκριμένα, ο υπαξιωματικός υποδείκνυε στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης τις ακριβείς τοποθεσίες των φρεατίων από τις οποίες διέρχονταν οι αγωγοί.

Οι υπόλοιποι μετέβαιναν τις νυκτερινές ώρες στα σημεία που τους είχε υποδείξει και χρησιμοποιώντας βυτιοφόρο και εργαλεία άντλησης, ιδιοκτησίας 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, προέβαιναν στην άντληση πετρελαίου υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό 33χρονου συνεργάτη του πρατηριούχου.

Σε χρονικό διάστημα δύο ετών (2013-2014), τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν σε πέντε περιπτώσεις κλοπών υγρών καυσίμων και επτά απόπειρες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Αφαίρεσαν συνολικά 294.762 λίτρα πετρελαίου συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 166.729,81 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, για πλήθος ποινικών αδικημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή