Στο διαδίκτυο την Παρασκευή 296 emails της Χίλαρι Κλίντον

Στο διαδίκτυο την Παρασκευή 296 emails της Χίλαρι Κλίντον

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα θα δώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα 296 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον που σχετίζονται με τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Βεγγάζη της Λιβύης, αναρτήθηκαν σε ιστότοπο το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει πως μέρος σε σύνολο 30.000 μηνυμάτων δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί πιστεύουν τα συγκεκριμένα emails θα ρίξουν «φως» στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η πρώην υπουργός στην επίθεση στη Βεγγάζη το 2012, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Η πρώην υπουργός και υποψήφια πλέον για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τα μηνύματα αυτά που στάλθηκαν και αποθηκεύτηκαν στον ιδιωτικό διακομιστή της.

Προ ημερών, η κ. Κλίντον, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην Αϊόβα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, είπε ότι θέλει να δοθούν στη δημοσιότητα τα μηνύματα αυτά το συντομότερο δυνατόν. «Στηρίζω οτιδήποτε μπορούν να κάνουν για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Θέλω να δημοσιοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή