Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού το 2011

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού το 2011

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού, 24 ετών και υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε στις 27 Απριλίου του 2011, στο Λαγονήσι Αττικής.

Μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκαν οι δράστες της αρπαγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι δράστες είναι εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Αφγανιστάν, τρεις  υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Σρι Λάνκα, ενώ συνελήφθη το ηγετικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος είναι υπήκοος Πακιστάν, 43 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και ελαφρές σωματικές βλάβες, κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες απήγαγαν στο Λαγονήσι τον 24χρονο και απαιτούσαν από συγγενείς και φίλους του την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του νεαρού υπηκόου από το Πακιστάν, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τους οικείους του θύματος, το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν σε προσυμφωνημένη συνάντηση στις 10 Απριλίου του 2011, στην Πλατεία Αμερικής.

Μετά την παράδοση των χρημάτων ελευθέρωσαν στο ίδιο σημείο τον νεαρό απαχθέντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή