Ετοιμάζει παρέμβαση η Πλατφόρμα

Ετοιμάζει παρέμβαση η Πλατφόρμα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εσωκομματικό μέτωπο μεταφέρεται σήμερα για τον κ. Τσίπρα η μάχη για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Τσίπρας καλείται, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και αύριο, να πείσει τα στελέχη του κόμματός του για τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς στους οποίους θα πρέπει να προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την επίτευξη συμφωνίας.

Το εσωκομματικό τοπίο μόνο εύκολο δεν είναι, με έντονες αμφισβητήσεις και ενστάσεις να έχουν ήδη διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα κομματικά όργανα. Ωστόσο, η σημαντικότερη πηγή αμφισβήτησης των πρωθυπουργικών και συνολικά των κυβερνητικών χειρισμών παραμένει η Αριστερή Πλατφόρμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Πλατφόρμα έχει εργαστεί μεθοδικά και αθόρυβα στο παρασκήνιο εδώ και καιρό και, σε συνεργασία με Ελληνες και ξένους επιστήμονες, κυρίως οικονομολόγους, έχει ετοιμάσει μια εκτενή μελέτη, που συνιστά ουσιαστικά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και αντιμετώπισης της κρίσης.

Οπως αναφέρουν στελέχη που έχουν εργαστεί στην τελική μορφοποίηση του κειμένου, κατά καιρούς ορισμένες παράμετροί του έχουν τεθεί δημοσίως. Αναφέρονται στις θέσεις που αναπτύσσουν στελέχη της Πλατφόρμας για ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων για τη χρηματοδότηση, στην αναζήτηση νέων συμμαχιών, που μπορούν να δώσουν διέξοδο στην πίεση που ασκείται από τους εταίρους για συνέχιση της τρέχουσας ασκούμενης πολιτικής κ.λπ.

Εως αργά χθες δεν είχε αποφασιστεί εάν η μελέτη πρόκειται να κατατεθεί ως εναλλακτική στην Κ.Ε. Στελέχη κοντά στον κ. Λαφαζάνη ανέφεραν ότι πιθανότατα η Πλατφόρμα θα αρκεστεί στην κατάθεση ενός κειμένου με σημεία συμβολής επί της πρότασης της πλειοψηφίας, όπως συνήθως. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα. Αναμένεται πριν από τη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον κ. Λαφαζάνη, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα θέματα που βάζουν στο τραπέζι οι εταίροι, καθώς και για το πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το Σαββατοκύριακο η εσωκομματική αντιπολίτευση, θα ληφθούν μετά τη συνάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή