Σύντομα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κερδοφορίας 31% για MLS Πληροφορική το α΄ 3μηνο

Αύξηση 31% παρουσίασε η κερδοφορία της MLS Πληροφορική το α΄ τρίμηνο του 2015, καθώς τα κέρδη μετά φόρους ανήλθαν σε 1,02 εκατ. ευρώ έναντι 0,78 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας πληροφορικής αυξήθηκε 106% και ανήλθε στα 6,76 εκατ. από 3,28 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2014. Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη του α΄ τριμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Γιάννης Καματάκης δήλωσε: «Κατέστη σαφές ότι οι Ελληνες προτιμούν τεχνολογικά προϊόντα που μιλούν τη γλώσσα τους, είναι προσαρμοσμένα στον τόπο τους, στις συνήθειές τους και είναι σχεδιασμένα από Ελληνες μηχανικούς».

Τη σημασία που έχει για την οικονομία η ναυτιλία, υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της INTERTANKO, της πλέον σημαντικής ένωσης ιδιοκτητών τάνκερ. Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι η ναυτιλία «συμβάλλει συνολικά στο 6,5% της οικονομικής δραστηριότητας ετησίως». «Η Εθνική», σημείωσε η κ. Κατσέλη, «έχει κατακτήσει μια ισχυρή παρουσία στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας, ως στρατηγική επιλογή, με σημαντικά αμοιβαία οφέλη για την τράπεζα και τους πελάτες της».

Μείωση τζίρου 17,9% για την ΕΛΓΕΚΑ

Με μείωση του τζίρου κατά 17,9% έκλεισε το α΄ τρίμηνο του 2015 για την ΕΛΓΕΚΑ, καθώς διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ έναντι 69,5 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με την ΕΛΓΕΚΑ, η εν λόγω μεταβολή οφείλεται στη διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων που έλαβε χώρα μετά το α΄ τρίμηνο του 2014, στην αναδιάρθρωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του ομίλου με στόχο την έμφαση σε προϊόντα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, καθώς και στην πτώση της κατανάλωσης εξαιτίας της παρατεταμένης περιόδου αβεβαιότητας που διανύει η χώρα. Το μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 16,5% έναντι 13,2% το α΄ τρίμηνο του 2014, ενώ το περιθώριο EBITDA σε 6,2% έναντι 5,1%, με αποτέλεσμα τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 200.000 ευρώ έναντι 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 400.000 ευρώ έναντι 100.000 ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο.

Τραπεζικό Κέντρο στο Παραλίμνι Αμμοχώστου από τη Eurobank

Ενα ακόμα Τραπεζικό Κέντρο εγκαινίασε η Eurobank στην Κύπρο, στο Παραλίμνι Αμμοχώστου, ενισχύοντας την παρουσία της στην κυπριακή αγορά. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατό και πλέον πελατών της τράπεζας, επιχειρηματιών της περιοχής, τοπικών παραγόντων και υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου Eurobank, ο πρόεδρος ομίλου κ. Νικόλαος Καραμούζης υπογράμμισε την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας, προσθέτοντας ότι η διαφαινόμενη έξοδος της Κύπρου από το Μνημόνιο στις αρχές του 2016 πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα, «το μέλλον της οποίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή