Προειδοποίηση Deutsche Bank για τυχόν Brexit

Προειδοποίηση Deutsche Bank για τυχόν Brexit

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Bank εξετάζει την προοπτική να μεταφέρει τμήμα των βρετανικών επιχειρήσεών της στη Γερμανία εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν την αποχώρηση της χώρας τους από την Ε.Ε. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από πλευράς ενεργητικού με 9.000 υπαλλήλους στη Βρετανία και παρουσία στη χώρα από το 1873 έχει συστήσει ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη των τομέων διαχείρισης κινδύνου, στρατηγικής και ερευνών, που έχουν αναλάβει να εξετάσουν τι συνεπάγεται ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. για την παρουσία της τράπεζας στη χώρα.

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός γίνεται έτσι η πρώτη μεγάλη τράπεζα που εξετάζει επισήμως τις επιπτώσεις ενός Brexit, καθώς δεν έχει αναφέρει κάτι αντίστοιχο καμία από τις άλλες μεγάλες τράπεζες με παρουσία στη Βρετανία, όπως οι Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America, BNP Paribas και UBS. Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως της CCLA Investment Management, δήλωσαν στο BBC πως πρέπει να εκπονήσουν αντίστοιχες μελέτες όσες μεγάλες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Βρετανία. Πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες με σημαντική παρουσία στη Βρετανία, όπως οι Citigroup και Morgan Stanley, έχουν δηλώσει πως το Δουβλίνο είναι η πιθανότερη εναλλακτική εάν εγκαταλείψουν το Λονδίνο.

Σύμφωνα, πάντως, με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, πολλοί ανταγωνιστές της Deutsche Bank θεωρούν ότι η κίνησή της είναι υπερβολικά εσπευσμένη και στοχεύει στο να στρέψει την κοινή γνώμη της Βρετανίας υπέρ της παραμονής της στην Ε.Ε. Οπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, οι μεγαλύτεροι όμιλοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών είναι υπέρ της υπάρχουσας κατάστασης και μάλλον θα αρχίσουν να τοποθετούνται δημοσίως για τους κινδύνους που εγκυμονεί το σχετικό δημοψήφισμα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Εκαναν, άλλωστε, το ίδιο το περασμένο έτος όταν έγινε στη Σκωτία δημοψήφισμα σχετικό με το ενδεχόμενο απόσχισής της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή