Σακελλαρίδης: Ανυπόστατα τα περί ελέγχου κεφαλαίων

Σακελλαρίδης: Ανυπόστατα τα περί ελέγχου κεφαλαίων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αδυναμία προσέγγισης σε τέσσερα ζητήματα, το ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά ήταν ο λόγος διακοπής των εργασιών του Brussels Group το βράδυ της Κυριακής, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Σακελλαριδης ανέφερε ότι υπάρχει μια καταρχήν σύγκλιση στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σταθερά είναι προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη ολοκλήρωσης της συμφωνίας σύντομα, με βάση τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας.

Όσον αφορά την ψήφιση της συμφωνίας από την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πριν γιατί στη Βουλή,η συμφωνία θα περάσει από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και θα έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του κόμματος.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ο κ. Σακελλαριδης εμφανίσθηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιβολής capital controls, χαρακτηρίζοντας σχετικές αναφορές ως «ανυπόστατα κακόβουλα σενάρια», ενώ πρόσθεσε ότι όποιος κάνει τέτοιου τύπου δηλώσεις αναλαμβάνει ευθύνες του.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις δηλώσεις του κ. Βαρουφακη για καταγραφή συνεδριασεων του Eurogroup, επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή