Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Βέροιας από ΕΠΟ

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Βέροιας από ΕΠΟ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, που αθώωσε τη Βέροια και «λόγω αμφιβολιών» τον πρώην πρόεδρό της Γ. Αρβανιτίδη και τον μέχρι πρότινος γενικό της αρχηγό Γ. Λαναρή, κατέθεσε ο έτερος των υπευθύνων άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Π. Καρράς. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν η Βέροια και τα δύο συνδεόμενα με αυτήν φυσικά πρόσωπα είναι δωροδοκία και προκαθορισμός αποτελέσματος του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0, που διεξήχθη στις 6/1/2013.

Για την υπόθεση αυτή οι κ. Αρβανιτίδης και Λαναρής αντιμετωπίζουν κατηγορίες από τον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, που διερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», και τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκρινε την πειθαρχική δίωξη «νομικά αβάσιμη» διότι δεν πληρείται η προϋπόθεση που έχει εισαγάγει στους κανονισμούς της η ΕΠΟ και αναφέρει ότι για να τιμωρηθεί μια ομάδα πρέπει τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές να εμπλέκονται στη χειραγώγηση αγώνα.

Στο μεταξύ, ο ανακριτής διαφθοράς απήγγειλε κατηγορίες στους Eλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η κατάθεση του Καλογερή που φέρεται να επιβεβαιώνει αυτές των Καλαϊτζίδη και Γεωργέα περί απόπειρας χειραγώγησης.

Στην ποινική διάσταση της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», υπήρξε χθες η απολογία του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Ιω. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος περί ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία. Στον κ.  Παπακωνσταντίνου,  που από τις  εκλογές  της  ΕΠΟ  το  2012 έως  τον Ιανουάριο 2015 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΟ, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο δικηγόρος του, Αθ. Τάρτης, δήλωσε: «Θεωρώ πως είναι μια ηθική δικαίωση γιατί ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου παραμένει στα κοινά του ποδοσφαίρου, κάτι που σημαίνει ότι αυτή η σκευωρία οδηγείται στην κατάρρευση».

Διορία για ενημέρωση

Η ΕΠΟ θα πρέπει μέχρι τις 8 Ιουνίου να ενημερώσει την UEFA για το αν οι ελληνικές ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων και αν εναντίον τους έχουν αρχίσει πειθαρχικές διαδικασίες ή διαδικασίες από την πλευρά της κρατικής δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή