Γιατί δεν πρέπει να αποφεύγουμε την γυμναστική

Γιατί δεν πρέπει να αποφεύγουμε την γυμναστική

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες επισημαίνουν την μεγάλη σημασία της γυμναστικής στην καθημερινότητά μας και την υγεία μας. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσίευσαν οι New York Times, η γυμναστική βοηθάει στην ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού, δηλαδή τον 24ωρο κύκλο που παρουσιάζει ο οργανισμός μας. Η αποφυγή μάλιστα της γυμναστικής μπορεί να επηρεάσει το βιολογικό μας ρολόι, τα επίπεδα των ορμονών, τον καρδιακό ρυθμό ή την θερμοκρασία του σώματός μας.

«Επηρεάζοντας το βιολογικό μας ρολόι, η γυμναστική βοηθάει το σώμα μας να αναγνωρίζει την κατάλληλη ώρα που πρέπει να κινούμαστε αλλά και πότε πρέπει να σταματάμε». Όταν αποφεύγουμε  την γυμναστική, βαριόμαστε να πάμε στο γυμναστήριο ή αποφασίζουμε να ξαπλώσουμε αντί να πάμε μια βόλτα, χαλάμε την ρουτίνα. Ο οργανισμός μας, εξάλλου, απομνημονεύει τις συνήθειές μας και προσπαθεί να τις μιμηθεί όταν τις ‘χαλάμε’.

Για να έχουμε έναν υγιή και δυναμικό κιρκαδικό ρυθμό πρέπει να κινούμαστε και να γυμναζόμαστε συστηματικά. Αντίθετα όταν γυμναζόμαστε αρκετά μια μέρα και την επόμενη δεν κινούμαστε καθόλου αποσυντονίζουμε το σώμα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή