Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τοποθέτηση του  κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο διορισμός του κ. Μιχελή δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία αντικατάστασης του παραιτηθέντος προέδρου του Ταμείου κ. Χρήστου Σκλαβούνη. Η θητεία του νέου προέδρου ορίστηκε έως την 30ή Ιουνίου 2017. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την επιλογή και νέου διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση της κ. Αναστασίας Σακελλαρίου.

Ο κ. Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Εχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει διατελέσει δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014. Ο κ. Μιχελής είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των ΗΠΑ και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε Οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση προωθεί τη σημαντική μείωση των αμοιβών της διοίκησης του ΤΧΣ. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης και σύμφωνα με την κίνηση, εξοικονομούνται περίπου 300.000 ευρώ ετησίως.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αμοιβές του ΤΧΣ «αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» δεδομένης της κατάστασης. «Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή», τονίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή