Aισιόδοξος o Γουάτσα για ελληνική οικονομία, επίτευξη συμφωνίας

Aισιόδοξος o Γουάτσα για ελληνική οικονομία, επίτευξη συμφωνίας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – εταίρων εξέφρασε ο επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο κ. Γουάτσα συναντήθηκε και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας σε στελέχη της Eurobank και της Grivalia (στις οποίες η Fairfax κατέχει μεγάλα ποσοστά) ο κ. Γουάτσα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Ελλάδα σημειώνοντας ότι σε ένα χρόνο από τώρα, το περιβάλλον θα είναι διαφορετικό. Επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει σημαντικά, προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει πλήθος πλεονεκτήματα. Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή διότι αυτή είναι η μόνη λογική εξέλιξη και τη χρειάζονται και οι δύο πλευρές. Σχετικά με τη Eurobank, τόνισε ότι με την άρση της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, η πορεία της Eurobank θα είναι εξαιρετική.

Οπως είπε: «Πριν από ένα χρόνο επενδύσαμε στη Eurobank. Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής αρχικά αυξήθηκε και κατόπιν μειώθηκε από την εποχή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της τράπεζας δεν έχουν αλλάξει. Κατά συνέπεια αυξήσαμε τη συμμετοχή μας».

Σημείωσε ότι η Eurobank διαθέτει ικανό management, το οποίο υποστηρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο και οι τοποθετήσεις των μετόχων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. «Οι βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, είτε στις τιμές των μετοχών είτε στην οικονομία, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας. Τα πράγματα θα “γυρίσουν”». Ανέφερε ακόμη ότι η Eurobank είναι η πιο “ιδιωτική” τράπεζα στην Ελλάδα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη φιλοσοφία της και τον τρόπο διοίκησης, ενώ η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας. Σε δύσκολες περιόδους, συνέχισε, οι τράπεζες μπορούν να επιλέξουν είτε να μειώσουν δραστικά τις χορηγήσεις τους είτε να χορηγήσουν δάνεια και να στηρίξουν τους καλούς πελάτες τους. Αυτό οι πελάτες δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Αυτό κάνει η Eurobank. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι συνθήκες θα βελτιωθούν πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή