Προφυλακιστέος επιχειρηματίας για την υπόθεση Noor-1

Προφυλακιστέος επιχειρηματίας για την υπόθεση Noor-1

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Α.Κ. ο οποίος απολογούνταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας στην ανακρίτρια Πειραιά, Μαρία Σκάρπου για την υπόθεση εισαγωγής των δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο με το πλοίο Noor-1 τον Ιούνιο του 2014. Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και δεύτερος επιχειρηματίας, ο οποίος σχετιζόταν με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.

Ο  επιχειρηματίας Α.Κ. εμφανίζεται να έφερε σε επαφή μεταξύ τους τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση εισαγωγής ηρωίνης και είχε κληθεί αρχικά να καταθέσει για την υπόθεση όχι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αλλά ως μάρτυρας. Ωστόσο, η κατάθεση στην ανακρίτρια αξιωματικού του Λιμενικού δημιούργησε νέα δεδομένα για τον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε στην υπόθεση ο εν λόγω επιχειρηματίας. Κι αυτό διότι εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής εικονικής εταιρείας που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με έδρα το εμιράτο Σάρτζα και σκοπό τη διακίνηση των δύο τόνων ηρωίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή