Προστασία από πιστωτές ζητεί η On Telecoms

Προστασία από πιστωτές ζητεί η On Telecoms

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oι τίτλοι τέλους» της εταιρείας τηλεπικοινωνιών On Telecoms πέφτουν αυτές τις ημέρες. Αύριο συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση προληπτικών μέτρων διασφάλισης της περιουσίας της εταιρείας από τους πιστωτές της. Η αίτηση αυτή επιχειρεί να ανακόψει τη συζήτηση της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι της επιχείρησης και η οποία έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί μεθαύριο, Πέμπτη 28 Μαΐου 2015. Η εταιρεία κατέθεσε ακόμη αίτηση πτώχευσης που θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η On Telecoms αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από το 2010 και μετά, όταν ενέσκηψε η κρίση στην Ελλάδα. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία λειτουργούσε με ιδιαίτερα περιορισμένο προσωπικό. «Πρακτικά, η εταιρεία λειτουργούσε με τα στελέχη της και πολύ λίγα άτομα ως διοικητικό προσωπικό», αναφέρει στέλεχος της αγοράς. Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γρηγόρης Αναστασιάδης, και φαίνεται ότι αντικαταστάθηκε από άτομο που θα διαχειριστεί την πτώχευση της επιχείρησης.

Η On Telecoms ήταν η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε στην Ελλάδα τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες triple play, δηλαδή υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και τηλεόρασης. Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό ντεμπούτο, δεν κατάφερε ποτέ  να πραγματοποιήσει κέρδη. Αντίθετα, έως το τέλος του 2013 είχε συσσωρεύσει ζημίες ύψους 350 εκατ. Η πορεία αυτή, σε συνδυασμό με την ύφεση στην ελληνική οικονομία, «έκαψε» τη μόνη στρατηγική εξόδου που διέθετε, δηλαδή μέσω μιας πιθανής εξαγοράς ή συγχώνευσης  με μια μεγαλύτερη επιχείρηση του κλάδου. Ετσι, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Η διοίκησή της υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού  Δικαίου,  επιδιώκοντας  τη δικαστική έγκριση του  σχεδίου  εξυγίανσής  της,  που επιθυμούσε η διοίκηση με την πλειονότητα των πιστωτών της. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ απορρίφθηκε και η έφεση που κατέθεσε αμέσως μετά.

Σύμφωνα με τη νομικό Κωνσταντίνα Φουντέα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της On Telecoms ανέρχονται σε πολλά εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή