Σε «φιλοξενία» 60 οικογενειών από τη Συρία προχωρά η Πολωνία

Σε «φιλοξενία» 60 οικογενειών από τη Συρία προχωρά η Πολωνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρχικό στόχο να «φιλοξενηθούν» στην Πολωνία εξήντα οικογένειες χριστιανών, οι οποίοι έχουν διαφύγει από τη Συρία, η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Εύα Κόπατς, εξετάζει τα μετέπειτα βήματά της ώστε να παρέχει βοήθεια σε χριστιανούς μετανάστες, οι οποίοι κινδυνεύουν να εκδιωχθούν από την χώρα.

«Η απόφαση είναι σαφής. Θα υποδεχθούμε καταρχήν εξήντα οικογένειες. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα», είπε η Κόπατς έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου. «Σήμερα, οι χριστιανοί οι οποίοι υφίστανται έναν βάρβαρο διωγμό στη Συρία αξίζουν μια χριστιανική χώρα όπως είναι η Πολωνία να αναλάβει ταχεία δράση και να προστρέξει σε βοήθειά τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Μια πολωνική μη κυβερνητική οργάνωση, η Estera, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να υποδεχθεί 300 οικογένειες χριστιανών από τη Συρία, δηλαδή περίπου 1.500 ανθρώπους, σημειώνοντας ότι το κόστος του ταξιδιού και της εγκατάστασής τους θα μπορούσε να καλυφθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες και εκκλησίες.

Η Εύα Κόπατς ζήτησε επίσης να υπάρξει υποστήριξη από μέρους οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία των προσφύγων αυτών και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολωνικά, να φροντίσουν τα παιδιά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή